طرز تهیه شیرینی گل محمدی خانگی با ترفندهای طلایی برای عید نوروز

به گزارش آفتاب صبا، شیرینی گل محمدی همان شیرینی دانمارکی است که جایگاه ویژه ای در میز پذیرایی ایرانی ها به خود اختصاص داده است. این شیرینی خوش رنگ و لعاب با آن که در دسته شیرینی های خشک واقع شده است اما کمتر کسی را می توان دید که دست رد به آن بزند. شیرینی گل محمدی به قدری پر هوادار است که در مطالب قبلی هم طرز تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه را آورده ایم. حال که عید نوروز پیش رو است با دانستن طرز تهیه شیرینی گل محمدی می توانید به برترین نحو از میهمان هایتان پذیرایی کنید.

طرز تهیه شیرینی گل محمدی خانگی با ترفندهای طلایی برای عید نوروز

مواد لازم برای تهیه شیرینی گل محمدی

  • آرد سفید 800 گرم
  • آب یک لیوان
  • خمیرمایه دو قاشق غذاخوری
  • شکر 100 گرم
  • کره 300 گرم
  • تخم مرغ دو عدد
  • شیر یک دوم پیمانه
  • روغن مایع 60 گرم
  • کنجد سه قاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق چای خوری
  • تخم مرغ یک عدد

مواد لازم برای تهیه کرم شیرینی گل محمدی

  • شکر 100 گرم
  • شیر یک دوم لیتر
  • نشاسته ذرت سه قاشق غذاخوری
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه شیرینی گل محمدی

1. مایه خمیر را درست کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی گل محمدی باید مواد لازم را همچون دیگر دستورهای تهیه شیرینی از 30 دقیقه قبل بیرون بگذارید. یک کاسه مناسب انتخاب نموده تا در آن یک قاشق شکر را به همراه آب گرم حل کنید. سپس مایه خمیر را بریزید. مواد را هم زده و کنار بگذارید. کمی زمان دهید تا خمیرمایه در دمای محیط پف کند. حال مابقی شکر، شیر، تخم مرغ، روغن مایع و آب را داخل کاسه بریزید. مواد را هم بزنید تا با یکدیگر خوب مخلوط شوند. خمیرمایه را هم اضافه کنید. مواد را تا جایی هم بزنید تا کشدار و کرمی رنگ گردد. کمی زمان دهید که در دمای محیط استراحت کند. از دیگر شیرینی های نوستالژی عید می توان به شیرینی مربایی ساده، نرم و لطیف هم اشاره نمود.

نکته: وانیل بوی زهم تخم مرغ را از بین می برد.

2. آرد را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی گل محمدی نوبت به آرد می رسد. آرد را دو تا سه بار در کاسه ای جداگانه الک کنید. سپس آن را به آرامی و در چند مرحله داخل کاسه بریزید. مواد را هم بزنید. دقت داشته باشید که خمیر را تا جایی هم بزنید که به هم زن یا لیسک نچسبد. در نتیجه خمیری سبک و مرغوب برای شیرینی تان خواهید داشت. اگر برای پذیرایی روزهای عیدتان در پی یک دستور راحت هستید حتما طرز تهیه اسکار پسته ای را بخوانید.

3. خمیر را ورز دهید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی گل محمدی باید خمیر را خوب ورز دهید. پس روی سطح کارتان خمیر را پهن کنید سپس با یاری دستان تان آن را ورز دهید تا خمیرتان نه شل باشد نه سفت. کره را ریز نموده و روی خمیر بریزید. خمیر را با یاری لیسک هم بزنید. بعد به اصطلاح شیرینی پزی آن را تا بزنید. خمیر را برای 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید. خمیر را بعد از 20 دقیقه بیرون بیاورید. مجدد آن را روی سطح کارتان بگذارید. حالا در جهت مخالف آن را با وردنه پهن کنید. این کار را باید سه بار انجام دهید. از طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا غافل نشوید چراکه تهیه آن موقع کمتری از شما می گیرد.

4. کرم شیرینی را درست کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی گل محمدی نوبت به تهیه کرم شیرینی می رسد. در این مرحله باید تمامی مواد گفته شده را داخل یک تابه مناسب بریزید تا به جوش بیاید. مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. کرم شیرینی تان باید حالت فرنی به خود بگیرد. طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی با نشاسته را بخوانید تا با تمام فوت وفن های آن آشنا شوید.

5. شیرینی را آماده کنید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی گل محمدی باید خمیر را از یخچال بیرون بیاورید. کمی آن را ورز دهید. با یاری وردنه آن را روی سطح کارتان پهن کنید. به یاد داشته باشید که ضخامت خمیر باید نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت باشد. حال کرم را کامل روی خمیر بمالید. خمیر را به آرامی رول کنید. سپس خمیر را با یک چاقوی تیز به شکل مربع یا دایره برش دهید. شما باید در نهایت چیزی حدود 50 تا شیرینی داشته باشید. اگر میزان گیری ها برایتان سخت است حتما طرز تهیه شیرینی دانمارکی با لیوان را بخوانید تا با مشکل رو به رو نشوید.

نکته: برای ظاهر زیباتر شیرینی، هنگام پهن کردن خمیر به شکل مستطیلی باید کناره های اضافه آن را بگیرید.

6. شیرینی را بپزید

در ششمین مرحله از طرز تهیه شیرینی گل محمدی باید فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سپس داخل سینی فرتان کاغذ روغنی پهن کنید تا شیرینی ها نچسبند. حال شیرینی ها را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. سینی را برای 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شوند. در نهایت تخم مرغ، وانیل، کنجد و کمی زعفران داخل یک کاسه مخلوط کنید. سپس با یاری لیسک شیرینی پزی، شیرینی هایتان را رومال کنید. شیرینی هایتان آماده سرو است، نوش جان.

نکته 1: دمای فر ها با یکدیگر فرق دارد پس طبق تجربه خودتان عمل کنید.

نکته 2: شما می توانید قبل از قرار دادن شیرینی ها در فر، آن ها را با کنجد یا مغز پسته رومال کنید.

نکات تکمیلی تهیه شیرینی گل محمدی

شیرینی گل محمدی همچون دیگر شیرینی های خشک از محبوبترین شیرینی ها میان ایرانی ها شناخته می گردد. دستور تهیه ای ساده به همراه نکات تکمیلی، مراحل تهیه این شیرینی هوس برانگیز را راحت تر خواهد نمود.

پخت شیرینی گل محمدی بدون فر

مراحل طرز تهیه شیرینی گل محمدی در تابه تفاوتی با فر ندارد. تنها باید کف تابه دوطرفه تان را کاغذ روغنی بیاندازید. سپس خمیرهای شیرینی را داخل آن بچینید. در تابه را با دم کنی مناسب خوب بپوشانید. یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید. تابه را روی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی و در مدت 30 دقیقه پخته شوند. در صورت نبود تابه دو طرفه، با همین روش در قابلمه هم می توانید شیرینی تان را بپزید.

سفتی شیرینی گل محمدی

شیرینی گل محمدی یا همان شیرینی دانمارکی باید پف مناسبی داشته باشند تا شیرینی ظاهر بهتری به خود بگیرد. گاهی با پیش بردن تمامی مراحل اما شیرینی تان پف نمی نماید که باید دلایل زیر را داشته باشد:

  • گرم نبودن فر
  • حل نشدن شکر
  • نازک بودن خمیر
  • استفاده بیش از حد از شکر
  • رعایت نکردن اندازه شیر
  • هم زدن و ورز دادن زیادی خمیر

تزئین شیرینی گل محمدی

شاید گمان کنیدکه این مدل شیرینی را نمی توان تزئین کرد اما برترین تزئین آن رومال کردن با زعفران و تخم مرغ است که ظاهرشان را مجذوب کننده و براق می نماید. برای روی شیرینی هم می توانید کنجد، مغز تخمه آفتاب گردان، خرده پسته و بادام بریزید. از خواندن طرز تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه غافل نشوید چراکه تمامی نکات پخت این شیرینی خوشمزه در آن گفته شده است.

طرز تهیه شیرینی گل محمدی در توستر

اگر کار با توستر برایتان راحت تر است می توانید مراحل تهیه شیرینی گل محمدی را با آن پیش ببرید. توستر را با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه روشن کنید تا گرم گردد. یک کاسه فلزی آب داخل توستر بگذارید تا رطوبت شیرینی ها حفظ گردد. برای خشک نشدن رویه شیرینی باید المنت روی آن را بپوشانید. شیرینی ها را برای 30 دقیقه داخل دستگاه بگذارید. پس از 30 دقیقه پخت باید آلومینیوم را بردارید تا سطح دانمارکی ها کمی برشته گردد. حال که کار با توستر برایتان ساده تر است پس کنار شیرینی دانمارکی می توانید طرز تهیه کیک ساده در توستر را هم امتحان کنید.

دستور تهیه شیرینی گل محمدی در مایکروفر

شیرینی دانمارکی از آن دسته شیرینی هایی است که می توان آن را به راحتی و با روش های متعدد پخت. با پیش بردن مراحل تهیه شیرینی گل محمدی باید شیرینی های برش خورده را داخل سینی بچینید. سینی را 15 تا 20 دقیقه با دمای 150 درجه سانتی گراد داخل دستگاه بگذارید. در نهایت شیرینی ها را با توجه به ذائقه تان رومال کنید. اگر از مایکروفر برای پخت کیک ها و شیرینی هایتان استفاده می کنید از تهیه کیک فنجانی در مایکروفر غافل نشوید.

جایگزین شیر در تهیه شیرینی دانمارکی

برترین جایگزین شیر در تهیه خمیر مایه، آب است که هیچ تغییری در فرایند آن ایجاد نمی نماید. از سویی دیگر در طرز تهیه شیرینی گل محمدی می توانید نصف پیمانه شیر و نصف پیمانه ماست بریزید. این جایگزین نه تنها در مزه آن تغییری ایجاد نمی نماید بلکه بافت بهتری از شیرینی را تجربه خواهید کرد. برای بچه ها دلبندتان حتما پنکیک ساده با آب را درست کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 13 اسفند 1403 بروزرسانی: 13 اسفند 1403 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 2207

به "طرز تهیه شیرینی گل محمدی خانگی با ترفندهای طلایی برای عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی گل محمدی خانگی با ترفندهای طلایی برای عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید