طرز تهیه کیک سه شیر (ترس لچس) نرم و لطیف با 23 نکته کافی شاپی

به گزارش آفتاب صبا، کیک سه شیر یا ترس لچس یکی از است که بافتی خیس و لطیف دارد و با ترکیب سه نوع شیر تهیه می گردد. رسپی این کیک اصالتا به آمریکای لاتین تعلق دارد و به کیک سه شیر مکزیکی هم معروف است. کیک ترس لچ به علت بافت نرم و طعم شیرین و خامه ای اش یک کیک کافی شاپی بسیار پرطرفدار است. شما می توانید کیک سه شیر را به صورت ساده یا در طعم های شکلاتی، نارگیلی، پسته ای و زعفرانی درست کنید. اگر سوال شما هم این است که با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک سه شیر را در چند طعم مختلف به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کیک سه شیر (ترس لچس) نرم و لطیف با 23 نکته کافی شاپی

طرز تهیه کیک سه شیر ساده در یک نگاه

برای تهیه کیک سه شیر ساده، تخم مرغ ها را در دمای محیط قرار دهید و شیر را ولرم کنید. قالب مستطیلی را تنها در قسمت کف با کاغذ روغنی بپوشانید و فر را روی 175 درجه سانتی گراد گرم کنید. تخم مرغ ها را با همزن برقی حدود 7 دقیقه بزنید تا حجیم و کرمی رنگ شوند؛ سپس، شکر را به تدریج بیفزایید و هم زدن را ادامه دهید. وانیل را اضافه نموده و مخلوط آرد، بیکینگ پودر و نمک را که قبلا سه بار الک کردید، در سه مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید. این ترکیب را با لیسک فولد کنید. در آخر، شیر ولرم را به مایه کیک اضافه کنید و مایه کیک را در قالب بریزید. کیک را به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید. پس از خنک شدن نسبی، کیک اسفنجی را با چنگال سوراخ سوراخ کنید و مخلوط سه شیر (شیر عسلی، شیر پرچرب و خامه) را به آرامی روی آن بریزید. روی قالب را با سلفون بپوشانید و حداقل برای 4 ساعت در یخچال قرار دهید. در نهایت، کیک را با خامه فرم گرفته و با مواد دلخواه تزئین کنید.

برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات طرز تهیه کیک سه شیر ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک پایه سه شیر ساده (برای 8 الی 12 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
تخم مرغ5 عدد
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید قنادی1 لیوان فرانسوی دسته دار
وانیلنصف قاشق چای خوری
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
نمک1/4 قاشق چای خوری
شیر1/3 لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم برای ترکیب سه شیر برای کیک ترس لچ

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شیر عسلی (شیر تغلیظ شده شیرین)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
شیر تبخیر شده (یا شیر پرچرب معمولی)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
خامه صبحانهنصف لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم برای رویه کیک سه شیر

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
خامه قنادی فرم گرفتهحدود 2 لیوان فرانسوی دسته دار
دارچین، پودر نارگیل، میوه تازه یا پرک بادامبرای تزیین کیک سه شیر

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 الی 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت کیک سه شیر: 30 الی 35 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت کیک سه شیر در یخچال: حداقل 4 ساعت (ترجیحا یک شب)

مراحل طرز تهیه کیک سه شیر ساده

طرز تهیه کیک سه شیر یا ترس لچس به صورت کلاسیک یا در طعم های شکلاتی، نارگیلی، پسته ای و زعفرانی به سادگی در منزل قابل انجام است.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک سه شیر ساده، تخم مرغ ها را از 30 دقیقه قبل از یخچال بیرون بیاورید و در فضای آشپزخانه بگذارید تا به دمای محیط برسند. شیر را هم در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا کاملا ولرم گردد. مراقب باشید شیر را داغ نکنید.

در صورت تمایل، برای خرید تخم مرغ و شیر می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: قالب و فر را آماده کنید

سپس، یک قالب مستطیلی با ابعاد 20×30 یا 25×35 سانتی متر انتخاب کنید. این ابعاد برای پخت یکنواخت کیک سه شیر ایده آل است و ارتفاع مناسبی را ایجاد می نماید. برخلاف بسیاری از کیک ها، احتیاجی به چرب کردن قالب نیست. فقط کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید و دیواره ها را اصلا چرب نکنید. به این ترتیب، کیک بعدا شیرها را بهتر جذب می نماید.

راستی، همین حالا باید فر را هم روشن نموده و روی دمای 175 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. توجه داشته باشید که گرم بودن فر پیش از ورود قالب، برای پف کردن کیک لازم است.

مرحله سوم: مایه کیک اسفنجی را آماده کنید

در این مرحله تخم مرغ های هم دما با محیط را در کاسه مناسب و بزرگی بشکنید. تخم مرغ ها را با دور تند همزن برقی حدود 5 تا 7 دقیقه بزنید تا کاملا کف آلود، سبک و حجیم شوند. این کار را تا زمانی ادامه دهید که رنگ تخم مرغ ها کرمی و بافت شان کاملا پف دار گردد.

مرحله چهارم: شکر و وانیل را اضافه کنید

حالا، شکر را نیز به تدریج و طی چند مرحله به تخم مرغ ها اضافه کنید. هر بار پس از افزودن بخشی از شکر، مایه تخم مرغی را با دور تند همزن برقی به خوبی بزنید (در مجموع 2 الی 3 دقیقه) تا مایه کیک کاملا براق و کمی سفت تر گردد. راستی، وانیل را نیز به این ترکیب اضافه کنید و مایه کیک را برای یک دقیقه دیگر هم بزنید.

برای خرید شکر و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: مخلوط آرد را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک سه شیر کلاسیک، وقت آن است که آرد سفید قنادی، بیکینگ پودر و نمک را در ظرف دیگری با یکدیگر مخلوط کنید. این ترکیب را 3 بار الک کنید تا حسابی پوک و سبک گردد. این کار به بهبود بافت کیک یاری نموده و از گلوله شدن مواد جلوگیری می نماید.

برای خرید آرد سفید قنادی، بیکینگ پودر و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: مخلوط آرد را به مایه تخم مرغی اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک سه شیر کافی شاپی، مخلوط آرد را به صورت تدریجی و در سه مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه کردن، مایه کیک را با یک لیسک سیلیکونی به آرامی و با حرکات دورانی فولد نموده و از پایین به بالا مخلوط کنید تا پف مواد نخوابد.

مرحله هفتم: شیر ولرم را اضافه کنید

حالا، نوبت اضافه کردن شیر است که قبلا روی حرارت ولرم (نه داغ) کردید. پس شیر ولرم را نیز به مایه کیک اضافه کنید و دوباره با لیسک به آرامی هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد. توجه داشته باشید، مایه کیک را اصلا نباید زیاد هم بزنید و فقط باید ترکیب کنید. توجه داشته باشید، این کیک اسفنجی احتیاجی به روغن یا کره ندارد؛ چون باید تمام سس شیر را بعدا به خودش جذب کند.

مرحله هشتم: کیک را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه کیک سه شیر خوشمزه، مایه کیک را به آرامی در قالبی بریزید که قبلا آماده کردید. سپس، سطح مایه کیک را با لیسک صاف کنید تا پخت کیک یکنواخت باشد. قالب را در طبقه میانی فر از پیش گرم شده قرار داده و اجازه دهید کیک به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزد.

مرحله نهم: کیک را خنک کنید

پس از 30 دقیقه، روند پخت کیک را با خلال دندان یا سیخ چوبی تست کنید. اگر خلال تمیز بیرون آمد معلوم می گردد، کیک اسفنجی شما آماده است. در این صورت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کیک حدود 10 تا 15 دقیقه در دمای محیط خنک گردد. کیک را از قالب خارج نکنید، چون باید مخلوط سه شیر را در همان قالب روی کیک بریزید.

مرحله دهم: مخلوط سه شیر را آماده کنید

حالا شیر عسلی ()، شیر پر چرب و خامه صبحانه را در کاسه مناسبی بریزید. این مواد را با همزن دستی یا قاشق به خوبی هم بزنید تا مایه روان و یکدستی ایجاد گردد. در صورت تمایل، می توانید یکی دو قطره گلاب، عصاره وانیل یا زعفران دم شده غلیظ نیز به این ترکیب بیفزایید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.

برای خرید شیر عسلی، خامه صبحانه، گلاب و زعفران می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله یازدهم: کیک اسفنجی را به مخلوط سه شیر آغشته کنید

پس از خنک شدن نسبی کیک، وقت آن است که سطح کیک اسفنجی را با چنگال به خوبی سوراخ سوراخ کنید. این کار به جذب بهتر شیر در عمق کیک یاری می نماید. بنابراین، مخلوط سه شیر را به آرامی و در چند مرحله با قاشق یا ملاقه روی کل سطح کیک بریزید. هر بار صبر کنید تا شیر به طور کامل جذب کیک گردد و بعد بخش بعدی را بریزید.

مرحله دوازدهم: کیک خیس را در یخچال بگذارید

پس از ریختن تمام شیر، روی قالب را با سلفون بپوشانید. سپس، قالب حاوی کیک خیس را حداقل برای 4 ساعت و ترجیحا برای یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید. در این مدت، مخلوط شیر به خوبی جذب کیک می گردد.

مرحله سیزدهم: کیک سه شیر را خامه کشی کنید

پس از گذشت این مدت، حدود 2 پیمانه خامه قنادی فرم گرفته () را از یخچال بیرون بیاورید و با دور تند همزن برقی به مدت 5 الی 7 دقیقه بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که خامه قنادی کاملا فرم بگیرد و جای پره های همزن روی آن بماند. سپس، کیک را از یخچال خارج کنید و روی آن را با خامه فرم گرفته پوشش دهید.

مرحله آخر: کیک سه شیر را تزئین و سرو کنید

در آخر، سطح کیک خامه کشی شده را به دلخواه با دارچین، پودر نارگیل ()، پرک بادام، پودر پسته، ترافل رنگی یا میوه تازه (مانند توت فرنگی یا بلوبری) تزئین کنید. سپس، کیک تزئین شده را با چاقوی دندانه دار برش بزنید و سرو کنید. شما می توانید کیک سه شیر را به عنوان حتی به عنوان یک کیک تولد خوشمزه یا به عنوان یک دسر لذیذ سرو کنید.

در صورت تمایل، برای خرید پودر دارچین و پودر نارگیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه کیک سه شیر (ترس لچ) به روش های دیگر

کیک سه شیر را به روش های دیگر و با طعم های مختلف هم می توانید درست کنید.

روش تهیه کیک سه شیر شکلاتی

طرز تهیه کیک سه شیر شکلاتی نیز عینا مانند همان چیزی است که در رسپی بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که در تهیه کیک اسفنجی پایه به جای یک لیوان آرد سفید باید از ترکیب سه چهارم لیوان آرد و یک چهارم لیوان پودر کاکائو بهره ببرید. سپس، باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

پس از پخت، روی کیک را با چنگال سوراخ کنید و مخلوطی از نصف لیوان شیر عسلی، نصف لیوان شیر معمولی و نصف لیوان شیر شکلات را به آرامی روی کیک بریزید. بعد از چند ساعت استراحت در یخچال، روی کیک را با خامه شکلاتی فرم گرفته و ترافل یا پودر کاکائو تزئین کنید.

برای خرید پودر کاکائو، شیر شکلات و خامه شکلاتی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

آموزش تهیه کیک سه شیر نارگیلی

در طرز تهیه کیک سه شیر نارگیلی، علاوه بر مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی که در دستور بالا به آن ها اشاره کردیم، شما به نصف لیوان پودر نارگیل خشک نیز احتیاج دارید. به جای شیر معمولی هم باید یک سوم لیوان شیر نارگیل به مایه کیک اسفنجی اضافه کنید. سپس، مایه کیک را در قالب بریزید و مطابق رسپی بالا در فر گرم با دمای 175 درجه سانتی گراد قرار دهید.

پس از پخت، سطح کیک را با خلال دندان یا با چنگال سوراخ کنید و مخلوطی ازنصف پیمانه شیر عسلی، نصف پیمانه شیر نارگیل و نصف پیمانه خامه صبحانه را روی کیک بریزید. پس از چند ساعت استراحت در یخچال، روی کیک را با خامه فرم گرفته که با خامه قنادی یا خامه صبحانه درست نموده اید و پودر نارگیل تزئین کنید.

دستور تهیه کیک سه شیر زعفرانی

در طرز تهیه کیک سه شیر زعفرانی، ابتدا باید تخم مرغ ها و شکر را (درست مانند رسپی بالا) با همزن برقی حدود 7 دقیقه بزنید تا حجیم و کم رنگ گردد. سپس، آرد، بیکینگ پودر و کمی نمک را با هم مخلوط نموده و 3 بار الک کنید. این مواد را به تدریج به مایه تخم مرغی اضافه کنید.

در ادامه، یک سوم پیمانه شیر ولرم را با 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ ترکیب کنید و به خمیر کیک بیفزایید. باقی مراحل پخت کیک را مطابق رسپی بالا دنبال کنید. پس از پخت، سطح کیک را سوراخ نموده و مخلوطی از نصف لیوان شیر عسلی، نصف لیوان شیر معمولی و نصف لیوان خامه صبحانه را که با 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده ترکیب شده روی کیک بریزید. پس از چند ساعت استراحت در یخچال، روی کیک را با خامه فرم گرفته و خلال پسته یا گل محمدی تزئین کنید.

روش تهیه کیک سه شیر پسته ای

در طرز تهیه کیک سه شیر پسته ای، ابتدا 5 عدد تخم مرغ و 1 لیوان شکر را با همزن برقی حدود 7 دقیقه بزنید تا حجیم و کرمی گردد. سپس، سه چهارم لیوان آرد، یک چهارم لیوان پودر پسته، 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر و کمی نمک را الک نموده و به مایه تخم مرغی اضافه کنید. در آخر، یک سوم لیوان شیر ولرم را نیز به مایه کیک بیفزایید.

پس از آن، این مایه کیک اسفنجی را طبق رسپی بالا در قالب مناسب بریزید و در فر بپزید. پس از پخت و خنک شدن، روی کیک را با چنگال سوراخ کنید و مخلوطی از نصف لیوان شیر عسلی، نصف لیوان شیر معمولی و نصف لیوان خامه صبحانه را که با 2 قاشق غذاخوری پودر پسته و کمی گلاب ترکیب شده، روی کیک بریزید. پس از چند ساعت استراحت در یخچال، روی کیک را با خامه فرم گرفته، پودر یا خلال پسته و گل محمدی تزئین کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کیک سه شیر کافی شاپی

  • تخم مرغ ها حتما باید هم دما با محیط باشند تا هنگام هم زدن بهتر پف نمایند و بافت کیک اسفنجی تر گردد.
  • شکر را به تدریج به تخم مرغ ها اضافه کنید تا بافت نهایی سبک تر گردد.
  • مواد خشک مانند آرد، بیکینگ پودر و نمک را حتما سه بار الک کنید تا کیک لطیف و بدون گلوله گردد.
  • مخلوط آرد را به آرامی اضافه نموده و با لیسک فولد کنید تا پف تخم مرغ ها نخوابد و بافت اسفنجی حفظ گردد.
  • هنگام افزودن شیر ولرم، مایه کیک را حتما با لیسک مخلوط کنید؛ از همزن برقی استفاده نکنید تا بافت کیک خراب نگردد.
  • کف قالب را چرب نکنید. فقط کف قالب (نه دیواره ها) را با کاغذ روغنی بپوشانید تا کیک به دیواره بچسبد و پف کند.
  • دمای فر باید دقیقا 175 درجه سانتی گراد باشد و قبل از آغاز پخت، فر باید حداقل به مدت 15 دقیقه گرم شده باشد.
  • بعد از پخت، اجازه دهید کیک کمی خنک گردد و از قالب خارج نگردد تا برای جذب شیرها آماده باشد.
  • سطح کیک را با چنگال یا خلال دندان به خوبی سوراخ کنید تا مخلوط سه شیر راحت تر به داخل کیک نفوذ کند.
  • ترکیب سه شیر را به آرامی و در چند مرحله روی کیک بریزید تا بهتر جذب گردد و کیک خمیر نگردد.
  • کیک را حتما چند ساعت در یخچال (ترجیحا یک شب) استراحت دهید تا شیرها کاملا جذب شوند و طعم کیک جا بیفتد.
  • برای خامه کشی حتما از خامه قنادی کاملا فرم گرفته بهره ببرید تا ظاهر کیک زیبا و ماندگار باشد.
  • برای طعم بهتر، می توانید به مخلوط شیر کمی وانیل، هل، گلاب یا زعفران اضافه کنید.
  • این کیک به علت داشتن شیر زیاد باید حتما در یخچال نگهداری شده و نهایتا ظرف 3 روز مصرف گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن کیک سه شیر

آیا می توانیم از کیک آماده یا کیک اسفنجی بازاری برای کیک سه شیر استفاده کنیم؟

بله. اما برترین نتیجه با کیک خانگی تازه و اسفنجی به دست می آید؛ چون بافت آن برای جذب شیر مناسب تر است. کیک های بازاری معمولا روغن دارند و شیر را به خوبی جذب نمی نمایند.

چرا کیک من شیر را به خوبی جذب نمی نماید؟

اگر کیک بیش از حد خشک یا خیلی متراکم باشد، شیر را جذب نمی نماید. بعلاوه، اگر مایه تخم مرغی به میزان کافی پف ننموده باشد یا اگر آرد زیادی مصرف نموده باشید، بافت مناسب برای جذب شیر شکل نمی گیرد.

آیا می توانیم به جای شیر عسلی از چیز دیگری استفاده کنیم؟

بله. می توانید شیر عسلی را با ترکیب شکر و شیر جایگزین کنید (مثلا نصف لیوان شیر و یک چهارم لیوان شکر)؛ اما طعم و غلظت شیر عسلی خاص است و حذف آن کیفیت نهایی را کمی کاهش می دهد.

آیا می توانیم کیک سه شیر را فریز کنیم؟

خیر. فریز کردن این کیک به علت داشتن شیر و خامه زیاد توصیه نمی گردد. بافت کیک در یخ زدایی آسیب می بیند و ممکن است آب بیندازد.

کیک سه شیر چند ساعت باید در یخچال بماند؟

حداقل 4 ساعت و ترجیحا یک شب کامل؛ این زمان یاری می نماید تا شیر کاملا به خورد کیک برود و طعم آن جا بیفتد.

آیا می توانیم کیک سه شیر را بدون تخم مرغ درست کنیم؟

ممکن است با جایگزین های تخم مرغ مانند ماست یا ترکیب بیکینگ پودر و سرکه، بتوانید کیکی تهیه کنید؛ اما در این صورت، بافت اسفنجی اصلی که برای جذب شیر لازم است حاصل نمی گردد؛ بنابراین توصیه نمی کنیم این کار را انجام دهید.

چرا رویه کیک سه شیر گاهی خیس یا شل می گردد؟

ممکن است بیش از حد شیر اضافه نموده باشید یا کیک به درستی سرد نشده باشد.

برای درست کردن کیک سه شیر شکلاتی، می توانیم از شکلات ذوب شده استفاده کنیم؟

بله. می توانید 50 الی 70 گرم شکلات تلخ ذوب شده را به مایه کیک اضافه کنید تا طعم غنی تری داشته باشد.

در تهیه کیک سه شیر پسته ای، آیا پودر پسته باید بو داده باشد؟

پودر پسته خام یا بو داده هر دو قابل استفاده هستند؛ اما پسته بو داده طعم قوی تری به کیک می دهد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 مرداد 1404 بروزرسانی: 4 مرداد 1404 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 2229

به "طرز تهیه کیک سه شیر (ترس لچس) نرم و لطیف با 23 نکته کافی شاپی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک سه شیر (ترس لچس) نرم و لطیف با 23 نکته کافی شاپی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید