چرا عربستان به دنبال حضور در مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکاست؟

به گزارش آفتاب صبا، کاردار پیشین ایران در ریاض اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان مبنی بر اینکه در مذاکرات احتمالی بین واشنگتن و تهران باید ریاض نیز حضور داشته باشد از روی انفعال و در راستای فرافکنی بیان کرد.

چرا عربستان به دنبال حضور در مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکاست؟

احمد دستمالچیان در گفت وگو با خبرنگاران در مورد اظهارات اخیر مقامات سعودی از جمله وزیر خارجه این کشور مبنی بر اینکه اگر قرار است بین تهران و واشنگتن مذاکره ای صورت بگیرد، باید دولت ریاض نیز درآن مذاکرات حضور داشته باشد و این مذاکرات نباید محدود به فعالیت های هسته ای ایران باشد بلکه باید فعالیت های موشکی و منطقه ای ایران را نیز در بر بگیرد، گفت: عربستان سعودی در حال حاضر دچار بحران های داخلی و خارجی است و اکنون که ترامپ شکست خورده از این موضوع عصبانی و ناراحت است؛ چرا که دولت ریاض تمام سرمایه های خود را در راستای ابقای ترامپ به کار گرفته بود و اکنون با توجه به این شکست دچار آشفتگی و بحران وجودی شده است.

وی با بیان اینکه از دیگر سو محمد بن سلمان ولیعهد سعودی ، ریسک های خطرناکی را در دوران ترامپ انجام داد و بسیار کوشش کرد که به دولت وی نزدیک گردد و اکنون با آمدن جو بایدن احساس می نماید که موقعیتش تا حدودی به خطر افتاده است، خاطر نشان کرد: جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز تا به امروز اظهارات صریح و شفافی را در مورد بن سلمان نموده است و به نوعی مسئولیت قتل خاشقجی را متوجه بن سلمان دانسته است.

این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به شرایط فعلی، عربستان سعودی کوشش می نماید که به انحاء مختلف برای کشوری چون ایران بحران های جانبی و حاشیه ای درست کند که خود در حاشیه امن قرار بگیرد، اظهار کرد: دولت ریاض قبل از اینکه چنین اظهاراتی را مطرح کند، باید تکلیف خود را با بحران هایی که در منطقه با آن روبرو است روشن کند. چند روز پیش مقامات سعودی تأکید کردند که ریاض کوشش در راستای به دست اوردن سلاح ها هسته ای را به عنوان یک گزینه مورد توجه قرار داده است و حال چگونه است که سعودی ها با این تفکر و دیدگاه می خواهند در مورد سایر کشورها اظهار نظر و در تصمیم گیری ها دخالت نمایند.

کاردان پیشین ایران در عربستان با بیان اینکه در حال حاضر عربستان در یک انزوای کامل قرار گرفته است و در مورد جنگ یمن نیز علیرغم طولانی شدن آن به نتیجه مورد نظر خود دست پیدا ننموده است، گفت: از دیگر سو می بینیم که تهاجمات موشکی انصار الله به نقاط حساس عربستان افزایش پیدا نموده و ریاض بیش از گذشته در موقعیت ضعف قرار گرفته است .

دستمالچیان با تأکید بر اینکه مقامات سعودی این گونه اظهار نظرها را از صندلی انفعال مطرح می نمایند و ابتکار عملی ندارند در پاسخ به این سوال که به نظر وی نگاه دولت جدید آمریکا به این پیشنهاد عربستان چگونه خواهد بود، توضیح داد: عربستان در حال حاضر در دوران گذار قدرت یعنی انتقال قدرت از نسل اول به نسل دوم قرار گرفته است و محمد بن سلمان تا به امروز اما و اگرهای فراوانی را در مورد این انتقال قدرت ایجاد نموده است. چنانکه در همین چارچوب شاهد بودیم تعدادی از شاهزاده های قدرتمند در این کشور را بازداشت و دستگیر کرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ابراز عقیده کرد: این احتمال وجود دارد که تحولاتی در سطح انتقال قدرت در عربستان صورت بگیرد چرا که جو بایدن نظر چندان مثبتی به محمد بن سلمان ندارد و معتقد است که او خیلی خود را به ترامپ نزدیک نموده است و نمی تواند با دموکرات ها تعامل چندانی داشته باشد.

وی اضافه نمود: به همین دلیل این احتمال وجود دارد که انتقال قدرت با حذف فیزیکی محمد بن سلمان و یا حذف بدون سروصدای وی صورت بگیرد و قدرت به افرادی چون شاهزاده محمد بن نایف منتقل گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 دی 1399 بروزرسانی: 4 دی 1399 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 1138

به "چرا عربستان به دنبال حضور در مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکاست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا عربستان به دنبال حضور در مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکاست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید