علت فوت برخی اعضای کادر درمان علی رغم واکسیناسیون چیست؟
به گزارش آفتاب صبا، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با ابراز امیدواری نسبت به تزریق دوز سوم واکسن کرونا به گروه های پرخطر از آبان ماه سال جاری، علت فوت برخی اعضای کادر درمان علی رغم واکسیناسیون کامل را تشریح کرد.
به گزارش تسنیم، مجید مختاری درباره علت فوت برخی اعضای کادر درمان علی رغم واکسیناسیون کامل گفت: هیچ یک از واکسن های کرونا به طور صد در صد از ابتلا و مرگ و میر به کرونا جلوگیری نمی کند؛ حتی در کشور های اروپایی و آمریکایی هم گزارش هایی وجود دارد مبنی بر مرگ و میر در بین افرادی که به طور کامل واکسینه شده اند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر آنتی بادی (پادتن) های مؤثرِ ایجاد شده از طریق بیشتر واکسن های موجود در جهان، پس از حدود سه ماه آغاز به فروکش کردن می کنند و پس از 6 ماه، سطح آنتی بادی های تولیدشده از طریق این واکسن ها کاهش قابل ملاحظه ای پیدا می کند بنابراین علت ابتلای کادر درمان علی رغم واکسیناسیون کرونا، این است که این مدت از تزریق واکسن آن ها گذشته و سطح پادتن ها کاهش یافته است.
عضو کمیته ملی واکسن کووید 19 با بیان اینکه تزریق دوز بوستر (تقویتی) به کادر درمان در دستور کار است، اضافه نمود: امروز در کمیته واکسن کرونا درباره تزریق دوز بوستر به کادر درمان با واکسن مناسب بحث شد.
ورود واکسن فایزر و مدرنا به کشور فعلاً امکان پذیر نیست
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در پاسخ به این سؤال که براساس اعلام سازمان غذا ودارو، واردات واکسن فایزر به نام دوز سوم کادر درمان در دستور کار بود، آیا این مسئله به طور کلی منتفی شده است؟ شرح داد: ورود واکسن فایزر و مدرنا به کشور فعلاً امکان پذیر نیست و این مسئله منتفی شده است، اما با توجه به وجود سایر واکسن های کرونا درکشور و مطالعاتی که در داخل اجرا شده، می توان از واکسن های دیگری برای دوز سوم استفاده کرد، زیرا نباید معطل واکسن های فایزر و مدرنا بمانیم.
چه افرادی دوز سوم واکسن را دریافت می کنند؟
وی در پاسخ به این سؤال که چه افرادی باید دوز بوستر (دوز سوم/ تقویتی) واکسن کرونا را دریافت کنند؟ گفت: نظر ما این است که علاوه بر کادر درمان، افرادی که ریسک بالای ابتلا به کرونا را دارند مانند افراد دچار نقص ایمنی، سرطان های پیشرفته و بیماری هایی که سیستم ایمنی را تحت الشعاع قرار می دهند هم دوز سوم را دریافت کنند، اما باید این مسئله را در نظر گرفت که گروه های پرخطر برای دریافت واکسن کرونا نباید منتظر واکسن خاصی بمانند و خود و خانواده را به خطر بیندازند.
وی با بیان اینکه ایران کشور توانمندی در زمینه واکسیناسیون است و در عرض یک هفته توانست جمعیتی معادل کل جمعیت کشور امارات را واکسینه کند، گفت: امیدواریم مطابق وعده های داده شده، از آبان ماه تزریق دوز بوستر واکسن کرونا را آغاز کنیم؛ البته اجرای آن برعهده وزارت بهداشت است و مسائل لجستیکی زیادی در امر واکسیناسیون نقش دارند که نیاز به هماهنگی های زیادی دارد.
منبع: فرارو