علت شل شدن ماست خانگی چیست؟
به گزارش آفتاب صبا، خیلی از افراد به جای تهیۀ ماست آماده از بازار خودشان در منزل اقدام به درست کردن ماست می کنند. ماست های خانگی یک حس و حال نوستالژی را منتقل می کنند و همچنین از لحاظ طعم مقداری با ماست های شرکتی متفاوت هستند. یکی از مشکلاتی که هنگام درست کردن ماست خانگی با آن روبرو می شویم شل شدن ماست است.
درست کردن ماست خانگی پیچیدگی خاصی ندارد و درست کردن آن بسیار آسان است. اما در راستای درست کردن آن ترفندهایی وجود دارد برای آن که نتیجۀ نهایی بهتر شود. ولی همانطور که گفته شد یکی از مشکلاتی که ممکن است هنگام تهیۀ ماست رخ دهد، شل شدن ماست است. اما وقتی ماست نمیبنده چه کنیم؟ یا به طور کلی چه کارهایی باید انجام دهیم؟ در ادامۀ این مطلب قصد داریم طرز تهیه ماست خانگی را آموزش دهیم و همچنین دلیل شل شدن ماست را نیز بررسی کنیم.
طرز تهیه ماست خانگی
همانطور که پیش از این اشاره شد، درست کردن ماست در خانه بسیار آسان بوده و مواد اولیه آن نیز فقط شیر و کمی ماست است. اگر برای اولین بار است که مایل هستید ماست خانگی را جایگزین ماست های دیگر کنید، ادامۀ آموزش را تا سرانجام مطالعه نمایید.
مواد اولیه برای تهیه ماست خانگی
مواد لازم | اندازه |
---|---|
ماست پرچرب | 3 قاشق غذاخوری |
شیر چرب | 2 لیتر |
مراحل تهیه ماست در منزل
در مرحلۀ اول باید تمام شیر را درون یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید به نقطه جوش برسد. سپس زمانی که شیر به نقطۀ جوش رسید، حرارت را کم کنید. در ادامه اجازه دهید تا در همین حالت حدود 10 دقیقه بجوشد. سپس شیر را درون ظرفی که می خواهید ماست را در آن درست کنید، بریزید تا سرد شود. توجه داشته باشید که ظروف لعابی و یا سفالی برای تهیه ماست بهترین گزینه هستند. زیرا آب ماست را بیشتر از ظروف دیگر جذب می کنند.
در آخر نوک انگشت خود را درون شیر بزنید. شیر نباید خیلی داغ و یا خیلی سرد باشد. در این زمان 3 قاشق غذاخوری ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. در سرانجام باید ظرف را با استفاده از یک پارچه تمیز بپوشانید. در واقع ظرف ماست را درون یک پارچه قرار دهید. حدود 10 الی 13 ساعت بعد شیر به ماست تبدیل شده است.
علل شل شدن ماست
شل شدن ماست می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. سفتی ماست نیز ترفندهایی دارد که باید هنگام تهیه به آن ها توجه کنید. افرادی که سعی دارند در خانه ماست درست کنند معمولاً سوال هایی مانند ماستی که زدم نگرفته، چه کار کنم؟ یا اگر شیر مایه نشد چه کنیم؟ وقتی ماست بریده شده چکار کنم؟ اگر ماست مایه نشد چه کاری انجام دهم؟ می پرسند. در ادامه به برخی از دلایل شل شدن ماست پرداخته ایم.
انتخاب ماست مناسب
بهتر است که برای درست کردن ماست، از ماست های پرچرب و پاستوریزه استفاده کنید. به طور معمول زمانی که از ماست کم چرب استفاده کرده و آن را با شیر مخلوط می کنید، ماست شل می شود. بنابراین بهترین انتخاب برای تهیه ماست، انواع ماست های پرچرب است. توجه داشته باشید که می توانید از هر نوع برندی نیز استفاده کنید. در صورتی که ماست شل شد نیز می توان آن را به ماست چکیده تبدیل کرد. البته این کار باعث می شود حجم ماست بسیار کم شود.
دمای شیر
همانطور که در طرز تهیه ماست خانگی خواندید باید پس از جوشاندن شیر، اجازه دهید تا دمای آن پایین آید. در صورتی که ماست را به شیر داغ اضافه کنید، ماست شل می شود. پس زمانی باید ماست را به شیر بیفزایید که شیر نه داغ است و نه سرد.
اندازه ماست
یکی دیگر از عواملی که باعث شل شدن ماست می شود، استفاده از پیمانه های غیراستاندارد و یا به طور کلی عدم استفاده از پیمانه است. نسبت شیر و ماست باید دقیقاً به همان اندازه ای باشد که در آموزش گفته شد. در صورتی که اندازه ماست از آنچه که باید باشد، کمتر باشد، ماست شل خواهد شد.
10 تا 12 ساعت صبر کنید
پس از آنکه ظرف ماست را درون یک پارچه تمیز پیچاندید، دیگر مدام به آن سر نزنید. زیرا اگر آن را از آن حالتی که قرار دادید خارج کنید و یا قسمتی از آن را برای امتحان کردن بردارید، شک نکنید که باعث شل شدن ماست می شود. بنابراین سپس از چسبیدن پارچه دور ظرف، با خیال راحت 10 ساعت بعد آن را باز کنید و ماست شما آماده است.
دلیل ترش شدن ماست چیست؟
ترش شدن ماست می تواند دلایل متعددی داشته باشد. یکی از این دلیل ها می تواند استفاده از است ترش برای تهیه ماست باشد. قاعدتاً اگر از ماست ترش استفاده کنید، ماست نهایی نیز ترش خواهد شد. یکی دیگر از دلایل ترش شدن ماست آن است که در زمان اشتباهی ماست را به شیر اضافه کنید. زمانی که شیر هنوز داغ است زمان مناسبی برای افزئدن ماست نیست. بلکه باید صبر کنید تا دمای آن نه خیلی سرد و نه خیلی گرم باشد.
چند ترفند برای سفتی ماست
جالب است بدانید که شیر خشک باعث می شود که ماست سفت بشود. همچنین زمانی که شیر درحال جوشیدن است، اجازه دهید تا آب اضافه آن تبخیر شود. این کار نیز باعث غلیظ شدن شیر خواهد شد. لازم به ذکر است که هنگام جوشیدن شیر از هم زدن اضافه آن پرهیز کنید.
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد تهیه ماست در خانه بسیار آسان است و زمان زیادی احتیاج ندارد. در واقع 15 دقیقه برای آماده سازی زمان می برد. سپس فقط باید صبر کنید تا آماده شود. ماست خانگی نیز می تواند بسیار مفید و مقوی باشد. اینکه از چه برندی نیز برای تهیه ماست استفاده می کنید نیز اهمیتی ندارد. فقط بهتر است که ماست پرچرب باشد. ماست کم چرب سبب شل شدن ماست خواهد شد. در آخر نیز باید اشاره شود که می توانید برای سفتی ماست کمی به آن شیر خشک اضافه کنید. توجه داشته باشید که اندازه شیر خشک نیز باید بسیار کم باشد.
منبع: اسنپ مارکت