جنگ هسته ای چقدر می تواند فاجعه بار باشد؟

به گزارش آفتاب صبا، علاوه بر همه مرگ و میر هایی که تقریباً بلافاصله بعد از یک جنگ اتمی اتفاق می افتد، اثرات آب و هوایی و اثرات اشعه UV نیز گسترده خواهد بود. این عواقب فقط مختص به محل وقوع جنگ نیست. آن ها جهانی هستند، بنابراین زندگی همه ما را تحت تأثیر قرار خواهند داد.

جنگ هسته ای چقدر می تواند فاجعه بار باشد؟

خبرنگاران| واضح است که جنگ هسته ای برای ما و سیاره ما فاجعه بار خواهد بود، اما این جنگ چقدر می تواند فاجعه بار باشد؟ یک مطالعه تازه تأثیر دود ناشی از یک جنگ هسته ای بر جو سیاره ما را مدلسازی نموده است. نتایج قابل پیش بینی شده، بسیار تیره و تار است.

مدل های مورد استفاده در این مدلسازی، بعضی از به روزترین و با جزئیات ترین مواردی هستند که تا کنون به کار گرفته شده اند و به آنالیز عوامل اصلی واکنش های شیمیایی پیچیده ای است که در استراتوسفر (یکی از سطوح پایین جو زمین) رخ می دهد، می پردازند.

به گزارش خبرنگاران؛ آنچه که یافته های تازه به آن اشاره می نمایند این است که آسیب به محیط زیست می تواند شدیدتر و طولانی تر از مطالعات قبلی باشد. خسارت ناشی از اثر حرارت اولیه انفجار های هسته ای و بعلاوه از بین رفتن لایه ازن متعاقب آن را باید در نظر گرفت.

اگرچه ما گمان می کردیم که لایه ازن پس از جنگ هسته ای نابود می گردد و این باعث افزایش نور ماوراء بنفش در سطح زمین می گردد، اما اگر دود زیاد باشد، نور ماوراء بنفش را مسدود می نماید.

در حال حاضر، برای اولین بار، دانشمندان نحوه عملکرد این روش را محاسبه نموده اند و نحوه وابستگی آن به میزان دود را نیز مشخص نموده اند.

دانشمندان تاثیر هر دو جنگ هسته ای منطقه ای و جهانی را تجزیه و تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که در طی این دو جنگ، به ترتیب 5 مگاتون و 150 مگاتون دوده منتشر شده است. محققان دریافتند که یک جنگ جهانی در طی 15 سال به طور میانه 75 درصد از لایه ازن را از نابود می نماید، در نتیجه یک جنگ منطقه ای منجر به از دست رفتن 25 درصد لایه ازن در مدت 12 سال می گردد.

بر اساس تحقیقات انجام گرفته، اگرچه دود در ابتدا اشعه خورشید را مسدود می نماید، اما انفجار های قوی تر از اشعه ماوراء بنفش در عرض چند سال رخ می دهد، که می تواند به وسیله آسیب به لایه ازن به سطح زمین برخورد کند.

با تغییرات نور ماوراء بنفش به همه چیز، باید منتظر عواقب وحشتناکی باشیم؛ از سرطان پوست گرفته تا آسیب بسیار جدی به فرآیند های کشاورزی و کل زیست بوم ها. رسیدن میزان بیشتری از نور ماوراء بنفش به سیاره ما می تواند پیامد های عمیقی برای هر کسی و هر چیزی که از انفجار های اولیه جان سالم به در برده است، داشته باشد.

اولین مدل های جنگ هسته ای در دهه 1980 زمستان هسته ای سختی را پیش بینی می کردند. با دود ناشی از انفجار ها و آتش سوزی های بعدی خورشید و گرمای آن را مسدود می کردند. مدل های بعدی از آن موقع در نظر گرفته اند که چگونه افزایش دما می تواند به وسیله گرمایش استراتوسفر بر لایه ازن تأثیر بگذارد.

این مهم است که به خاطر داشته باشید که زرادخانه های هسته ای نیز همچنان در حال تغییر هستند: کشور هایی مانند هند و پاکستان به احتمال زیاد سلاح های بیشتر و سلاح های قوی تری به دست آورده اند، در حالی که برای ایالات متحده و روسیه، این فرایند برعکس است.

این مطالعه میخواهد تا آنجا که ممکن است از بسیاری از این ملاحظات مختلف استفاده کند تا تفاوت های احتمالی بین جنگ هسته ای جهانی و منطقه ای را نشان دهد - با نتیجه نهایی این که هیچ فرقی از تأثیرات دهه های بعد، صرفنظر از جایی که روی زمین هستید، ندارد.

به گفته دانشمندان، علاوه بر همه مرگ و میر هایی که تقریباً بلافاصله اتفاق می افتد، اثرات آب و هوایی و اثرات اشعه UV نیز گسترده خواهد بود. این عواقب فقط مختص به محل وقوع جنگ نیست. آن ها جهانی هستند، بنابراین زندگی همه ما را تحت تأثیر قرار خواهند داد.

منبع: ScienceAlert

منبع: فرادید
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 1653

به "جنگ هسته ای چقدر می تواند فاجعه بار باشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جنگ هسته ای چقدر می تواند فاجعه بار باشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید