اختلاف روسیه با کشور های اروپایی بر سر دوره 15 روزه مکانیسم حل اختلاف برجام
به گزارش آفتاب صبا، معاون وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو در مورد دوره 15 روزه مربوط به راه اندازی مکانیسم حل اختلاف در برجام با طرف های غربی اختلاف نظر دارد، بر لزوم انجام هماهنگی های بیشتر برای کلید زدن این مکانیسم تاکید نمود.
برای دیدن شاهکارهای تاریخ اروپا با تور ایتالیا دی 99 همراه شوید و از شهرهای زیبای رم، فلورانس و ونیز شهر روی آب دیدن کنید و بنای کولوسئوم را ببینید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه امروز دوشنبه درباره تنش ها بین تروئیکای اروپایی و ایران بر سر برجام و همچنین اختلافات بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامیان آمریکایی در عراق اظهارنظر کرد.
به نوشته خبرگزاری اینترفکس، معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد، مسکو با ایده (سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان) در مورد دوره 15 روزه در چارچوب به راه اندازی مکانیسم حل اختلاف در برجام موافق نیست.
به گفته سرگئی ریابکوف، دولت روسیه معتقد است که برای کلید زدن مکانیسم حل اختلاف (مکانیسم ماشه) به هماهنگی های بیشتر درباره مولفه های خاص احتیاج است.
اظهارات معاون وزیر خارجه روسیه در حالی مطرح شده که چهارم بهمن ماه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از توافق تروئیکای اروپایی برای تمدید چارچوب زمانی مکانیسم حل اختلاف اطلاع داد.
جوزپ بورل با صدور بیانیه ای بعد از انجام مشورت با تروئیکای اروپایی حاضر در برجام، گفت: در تاریخ چهاردهم ژانویه، نامه ای از وزرای خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا دریافت کردم، مبنی بر ارجاع دادن نگرانی خود از اجرای تعهدات برجامی ایران به کمیسیون مشترک که به تبع آن مکانیسم حل اختلاف فعال شد.
وی ضمن اشاره به تاکید مجدد تمام طرف های برجام بر حفظ این توافق، شرح داد: علی رغم اختلاف نظر بر سر شرایط، این توافق وجود دارد که زمان بیشتری برای [مکانیسم حل اختلاف]به دلیل پیچیدگی مسائل موجود، احتیاج است. به همین دلیل زمان بندی تمدید شد.
بورل با بیان اینکه کمیسیون مشترک برجام نشست بعدی خود را در ماه فوریه برگزار می نماید اضافه نمود: همگی توافق کردند تا مباحثات را در سطح کارشناسی برای برطرف نگرانی ها حول اجرای [تعهدات]هسته ای و همچنین اثرات گسترده تر خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها... ادامه دهند.
تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) پیشتر در اقدامی که آن را کوشش برای حفظ برجام خواندند، ساز و کار حل اختلاف در چارچوب برجام موسوم به مکانیسم ماشه را فعال کردند.
مکانیسم ماشه، بخش نهایی از ساز و کار حل اختلاف ذیل برجام است که می تواند قطعنامه های پیشین سازمان ملل را که بر اساس قطعنامه 2231 تعلیق شده بودند، باز گرداند.
در حقیقت منظور از مکانیسم ماشه بخش پایانی همان ساز و کار حل اختلافات در بند های 36 و 37 در برجام است. این 2 بند از آنجا که رجوع به آن ها می تواند به بازگشت اتوماتیک تحریم های بین المللی علیه ایران بینجامد، به مکانیسم ماشه معروف شده است.
در بند 37 برجام آمده است: متعاقب دریافت ابلاغ طرف شاکی، به نحو مشروح در فوق، به همراه شرحی از کوشش های توأم با حسن نیت آن طرف برای طی فرآیند حل و فصل اختلاف پیش بینی شده در برجام، شورای امنیت سازمان ملل می بایست منطبق با رویه های خود در مورد قطعنامه ای برای تداوم لغو تحریم ها رای گیری کند. چنانچه قطعنامه فوق الذکر ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ به تصویب نرسد، سپس مفاد قطعنامه های سابق شورای امنیت سازمان ملل متحد مجدداً اعمال خواهند شد، مگر اینکه شورای امنیت سازمان ملل متحد به نحو دیگری تصمیم گیری کند.
سرگئی ریابکوف در اظهارات امروز خود درباره تنش ها بین بغداد و واشنگتن در مورد مصوبه مجلس عراق برای خروج نظامیان خارجی هم صحبت کرد.
ریابکوف گفت: حضور نظامیان آمریکایی در عراق، موضوعی است که باید بین واشنگتن و بغداد حل گردد و دو طرف باید به نقطه و وجه مشترک برسند.
این اظهارات در حالی مطرح شده که بامداد امروز سفارت آمریکا در عراق هدف حمله راکتی نهاده شد و طبق گزارش ها حداقل یک آمریکایی در نتیجه آن زخمی شدند
منبع: خبرگزاری دانشجو