گرانترین فلزات دنیا کدامند و در چه کشورهایی فراوری می شوند؟

به گزارش آفتاب صبا، به گزارش خبرنگاران، اگر فکر می کنید طلا و نقره که ما به آنها فلزات بهادار می گوییم، گران ترین فلزات دنیا هستند، اشتباه می کنید. در ادامه لیست 5 مورد گران قیمت ترین فلزات دنیا آورده شده است.

گرانترین فلزات دنیا کدامند و در چه کشورهایی فراوری می شوند؟

1- رادیوم

رادیوم که فلزی به شدت کمیاب و ارزشمند است و رنگی نقره ای دارد، گران قیمت ترین فلز دنیا است. برای این که به شما دیدگاهی در خصوص کمیاب بودن این فلز ارائه دهیم باید بگوییم که در هر تن از پوسته زمین، تنها حدود 1 هزارم گرم از این فلز وجود دارد.

رادیوم نقطه ذوب بالایی دارد و توانایی قابل توجهی برای مقاومت در برابر خوردگی دارد. معمولا از این فلز برای خواص منعکس نمایندگی آن، در آیتم هایی نظیر آینه، پروژکتورها و جواهرات استفاده می گردد. این فلز در صنعت خودرو و بعضی صنایع دیگر کاربرد دارد. بزرگترین تولیدنمایندگان رادیوم در دنیا، آفریقای جنوبی، روسیه و کانادا هستند.

2- پلاتینیوم

نام این فلز از کلمه اسپانیایی پلاتینو، به معنای نقره کوچک، گرفته شده است. این یک فلز بسیار چگالی بالا و چکش خوار است که به علت عدم واکنش پذیری و مقاومت بالا در برابر خوردگی معروف است.

به علت درخشندگی بسیار بالا و مقاومت فوق العاده، از پلاتینیوم به طور گسترده در جواهرسازی استفاده می گردد. از این فلز همچنین در دندان سازی، اسلحه سازی و هوانوردی استفاده می گردد. بزرگترین تولیدنمایندگان پلاتینیوم در دنیا، آفریقای جنوبی، روسیه و کانادا هستند.

3- طلا

در بین فلزات گران بها، طلا را به علت رنگ منحصر به فرد آن، از همه ساده تر می توان شناسایی کرد. این فلز یکی از پرطرفدارترین فلزات و یکی از مطمئن ترین گزینه های سرمایه گذاری در دنیا است. طلا به علت رنگ، شکل پذیری و رسانایی منحصر به فرد، محبوب است.

از این فلز معروف دنیا، در جواهرسازی، الکترونیک، پوشش های ضد تشعشع و محافظ های دمایی، استفاده می گردد. بزرگترین استخراج نمایندگان طلای دنیا، آفریقای جنوبی، ایالات متحده، چین، استرالیا و روسیه هستند.

4- روتنیوم

روتنیوم یکی از فلزات گروه پلاتینیوم است. تمام فلزاتی که در این خانواده از فلزات قرار دارند بسیار گران بها هستند، چراکه معمولا این فلزات را در طبیعت با هم پیدا می نمایند و خواص مشترک بالایی هم دارند. از ویژگی های مهم این فلز سختی، کمیابی و توانایی مقاومت آن در برابر عوامل خارجی می باشد.

روتنیوم در زمینه الکترونیک محبوب است و کاربرد اصلی آن روکش کردن موثر اتصال های الکتریکی است. بزرگترین تولیدنمایندگان این فلز، روسیه، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی هستند.

5- ایریدیوم

ایریدیوم که یکی از چگال ترین و سنگین ترین فلزات دنیا است، سخت ترین فلز گروه پلاتینیوم است. این فلز دارای یکی از بالاترین نقطه ذوب ها در بین فلزات دنیا است و مقاوم ترین فلز دنیا در برابر خوردگی است. این فلز از سنگ معدن پلاتینیوم جدا می گردد و یکی از محصولات جانبی معدن نیکل است.

بزرگترین تولیدنماینده ایریدیوم دنیا، آفریقای جنوبی است. از ایریدیوم در ساخت نوک اتوماتیک، ساعت، جواهرات قطب نما، لوازم الکترونیکی و صنایع پزشکی و خودرو، استفاده می گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 3 شهریور 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 40

به "گرانترین فلزات دنیا کدامند و در چه کشورهایی فراوری می شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گرانترین فلزات دنیا کدامند و در چه کشورهایی فراوری می شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید