پارک جنگلی بزچفت یا بابلکنار؛ بهشت گمشده بابل، عکس
به گزارش آفتاب صبا، پارک جنگلی بابلکنار که به پارک جنگلی بزچفت نیز شهرت دارد، در فاصله 22 کیلومتری شرق بابل واقع شده است و یکی از جاذبه های طبیعی بکر و کمترشناخته شده این شهر و استان مازندران محسوب می شود. بزچفت با وسعت 760 هکتار از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب شده است.
در بزچفت 150 گونه گیاه درختی و بوته ای وجود دارد که از میان آن ها می توان به شمشاد، راش، زبان گنجشک، بلوط، نارون و توسکا اشاره کرد. به برخی از این گیاهان فسیل زنده یا موزه طبیعی نیز گفته می گردد؛ زیرا تاریخ ایجاد آن ها به میلیون ها سال قبل و دوران دایناسورها بازمی گردد. در این مقاله از کجارو، شما را بیشتر با این پارک جنگلی بکر و زیبا آشنا می کنیم.
آبشار و چشمه کوچکی که در دل این پارک جنگلی قرار گرفته است، اصلی ترین جاذبه آن محسوب می گردد و توصیه می کنیم حتماً از آن بازدید کنید. بدون تردید طبیعت پاییزی این پارک جنگلی نیز شما را شیفته خود می کند و قدم زدن روی فرشی از برگ های پاییزی با رنگ های آتیش و بازی با آن ها شما را به وجد می آورد. در بخشی از پارک که درختان انبوه به صورت متراکم در کنار یکدیگر قرار دارند، سایه های گسترده ایجاد شده اند که در فصل تابستان می توانید از خنکای آن ها لذت ببرید.
پارک جنگلی بابلکنار طبیعت وصف ناپذیری دارد. اگر عاشق طبیعت گردی و عکاسی از سوژه های طبیعی ناب و بی بدیل هستید، حتماً از این جاهای دیدنی بابل بازدید کنید.
پارک جنگلی بابلکنار یا بزچفت
اگر می خواهید آرامش مطلق را تجربه کنید و با شنیدن صدای گوش نواز پرندگان خوش الحان روحتان را جلا دهید، کمی پیاده روی کنید تا به قسمت انتهای پارک برسید و مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.
امکانات پارک جنگلی بابلکنار
متأسفانه در این پارک امکانات رفاهی چندان زیادی وجود ندارد؛ اما حداقل امکانات در آن فراهم شده است که از میان آن ها می توان به آلاچیق، سرویس بهداشتی، مسجد، پارک بازی بچه ها، باربیکیو، زمین فوتبال رستوران، قهوه خانه، آبخوری و چراغ های متعدد اشاره کرد. در ضمنً خدماتی نیز نظیرِ پارکینگ و نگهبانی نیز در این پارک ارائه می گردد؛ البته اقامت شبانه در این مکان بکر، امکان پذیر نیست.
راستا دسترسی به پارک جنگلی بابلکنار
شما می توانید از طریق دو جاده فیروزکوه و هراز خود را به این پارک جنگلی برسانید. اگر راستا جاده فیروزکوه را در پیش گرفته اید، ابتدا باید خود را به قائم شهر و سپس به بابل برسانید و پس از آن راستاتان را به سمت فلکه شهید کارگر و جاده ی گنج افروز ادامه دهید. پس از طی 22 کیلومتر در جاده گنج افروز، تابلوی پارک جنگلی بابلکنار (بزچفت) را در سمت چپ خود می بینید.
چنانچه جاده هراز را انتخاب کرده اید، پس از رسیدن به بابل باید راستاتان را به ترتیب به سمت میدان ولایت و میدان دانشگاه ادامه دهید و پس از رسیدن به این میدان به سمت جاده گنج افروز حرکت کنید. فاصله زمانی پارک تا بابل حداکثر 29 دقیقه و راستا منتهی به پارک آسفالت است. درصورتی که جاده فیروزکوه را انتخاب کرده اید، می توانید در راستاتان از جاذبه های زیبایی مثل تنگه واشی، پل ورسک و منطقه سرسبز سوادکوه نیز لذت ببرید.
بهترین زمان بازدید از پارک جنگلی بابلکنار
پارک جنگلی بابلکنار در هر چهار فصل سال زیبا است، این پارک بهاری رویایی و تابستانی خنک و دلپذیری دارد. در پاییز و زمستان هم می توانید از مناظر سحرانگیز آن نیز لذت ببرید. درکل بهترین زمان سفر به این پارک ماه های اردیبهشت و آبان است؛ البته ماه های پر بارش زمان مناسبی برای بازدید از آن نیست؛ زیرا ممکن است زمین گل آلود شما را آزار دهد و حرکت در راستا برای افرادی که توانایی جسمی کمتری دارند، سخت گردد. پارک جنگلی بابلکنار هر روز هفته از ساعت 8 صبح تا 20 پذیرای عموم مردم است و بازدید از آن هزینه ای ندارد
دیدنی های نزدیک پارک جنگلی بابلکنار
از مهم ترین جاذبه های نزدیک به پارک جنگلی بابلکنار می توان به موارد زیر اشاره کرد.:
مسجد چهارسوق بابل
زمان ساخت این مسجد تاریخی به دوران صفویه بازمی گردد؛ اگرچه تاریخ ساخت بنای اولیه این مسجد مشخص نیست، ظاهراً در سال 1211 هجری قمری بازسازی شده است. مسجد چهارسوق بابل از صحنی کوچک و یک شبستان تشکیل شده است.
این آبشار که در 28 کیلومتری جنوب بزچفت قرار گرفته است و فاصله زمانی آن با پارک جنگلی 44 دقیقه است، یکی از زیباترین آبشارهای استان مازندران محسوب می گردد. تیرکن با ارتفاعی در حدود 9 متر از هفت آبشار کوچک تشکیل شده است. برای بازدید از این آبشار زیبا ابتدا باید خود را به روستای تیرکن برسانید (جاده روستا آسفالت است) و پس از دو ساعت پیاده روی به آبشار می رسید. برای رسیدن به روستای تیرکن ابتدا باید خود را به درازکلا برسانید و سپس از طریق جاده ای که در سمت راست پادگانی در آن حوالی قرار گرفته است، راهی تیرکن شوید.
آبشار تیرکن
درصورت بازدید از روستای تیرکن، می توانید از مراتع کالبکوشت با مساحتی در حدود دویست هزار مترمربع بازدید کنید. در کالبکوشت گونه های گیاهی متعددی از جمله کهلو، ممرز، توسکا، ازگل، درخت انجیل و گونه های متنوع دیگری دیده می گردد.
از دیگر دیدنی های بابل می توان به آبشار درازکش، آبشار کیمون، آبگرم ازرود، روستای فیلبد، جنگل نارنجلو، جنگل شیاده، سد شیاده، دریاچه کامی کالا، پل محمد حسن خان، موزه بابل، موزه ننه مکرمه، کاخ سلطنتی بابل و امام زاده قاسم اشاره کرد.
اقامتگاه های مناسب در نزدیکی پارک جنگلی بابلکنار
در اطراف بابل اقامتگاه های زیاد و متنوعی وجود دارد و چند اقامتگاه بوم گردی با معماری و بافت سنتی نیز در آن حوالی ساخته شده است. از میان این اقامتگاه ها می توان به کلبه عادل در 27 کیلومتری جنوب بزچفت و اقامتگاه بوم گردی افضل روآر در 27 کیلومتری جنوب شرقی بزچفت اشاره کرد.
اقامتگاه بومگردی خانه عادل
در ضمنً در شهرها و روستاهای اطراف پارک مثل سوادکوه، روستای لفور و روستای تیرکن، اقامتگاه ها و خانه های روستایی کلبه های جنگلی زیبایی نیز ساخته شده است که با قیمت مناسب می توانید آن ها را اجاره کنید و از دیدن مناظر بکر و تماشایی اطرافتان لذت ببرید.
منبع: گردشبان