(ویدئو) ابعاد جدید از جدال فرکانسی؛ تعهد علی عسکری در ژنو!

به گزارش آفتاب صبا، همزمان با شیوع کرونا در کشور و ضرورت تقویت اینترنت و شبکه های تلفن همراه، جدالی تازه میان وزارت ارتباطات و صداوسیما به وجود آمده است. وزارت ارتباطات می گوید صداوسیما باید فرکانس های 700 و 800 مگاهرتز را آزاد کند و در اختیار این وزارت خانه قرار دهد. از طرف دیگر صداوسیما نیز در این مقاومت می نماید. و حالا در فیلمی که به صورت اختصاصی در اختیار خبرنگاران قرار گرفته است محمود خسروی معاون وقت وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ابعاد جدید این ماجرا پرده برداشته است.

(ویدئو) ابعاد جدید از جدال فرکانسی؛ تعهد علی عسکری در ژنو!

به گزارش خبرنگاران، ماجرای آزادسازی فرکانس ها ابعاد داخلی و بین المللی متفاوتی دارد که جدای از بار فنی آن ابعاد سیاسی و مالی هم پیدا نموده است.

از بعد بین المللی مسئله کاملا فنی است. باند های زیر یک گیگاهرتز دارای برد زیادی هستند و اتحادیه بین المللی مخابرات و سازمان های دیگر این حوزه معتقد ند که از این باند های فرکانسی می تواند برای توسعه شبکه های تلفن همراه در مناطق مختلف کشور به ویژه در مناطق روستایی و کم جمعیت، مورد استفاده قرار گیرد.

به همین دلیل اتحادیه بین المللی مخابرات نیز از سال ها پیش به تمامی سازمان های تلویزیونی سطح دنیا پیشنهاد نموده این فضای فرکانسی را آزاد و در اختیار اپراتور های موبایل بگذارند. این اتحادیه اعلام نموده که دیجیتالی شدن تلویزیون ها و استفاده از فناوری های ماهواره ای جایگزین به مراتب بهتری برای این فرکانس ها است.

به همین دلیل در سال 2006 در نشستی بین المللی و بسیار مهم در ژنو سوییس این پیشنهاد تبدیل به مقررات شد. در نشست ژنو محمود خسروی معاون وقت وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به همراه عبدالعلی علی عسکری معاون فنی آن موقع سازمان صداوسیما و رییس کنونی این سازمان حضور پیدا کردند و به عنوان کنندگان ایران مقرارت جدید را پذیرفتند و امضا کردند.

توضیحات محمود خسروی کننده ایران در نشست سال2006 ژنو

براساس آن مقررات تحت عنوان 120 کشور از جمله ایران متعهد شدند تا 17 مه سال 2015 میلادی پخش رادیو تلویزیونی خود را به طور کامل از آنالوگ به دیجیتال تبدیل کنند و فرکانس های 700 و 800 را آزاد کنند. 5 سال از این تاریخ گذشته، اما هنوز صداوسیما فرکانس های مزبور را جهت توسعه زیرساخت های موبایلی کشور آزاد ننموده است.

این در حالی است که تا سال 2018 بیش از 100 کشور از جمله چند کشور منطقه به این تعهد خود عمل نموده اند.

بیشتر بخوانید:

دعوای فرکانسی؛ حق با وزیر است یا صدا و سیما؟

اگر این اتفاق رخ می داد، ایران به لحاظ توسعه شبکه موبایل پیشرفت بیشتری می کرد. از طرف دیگر هزینه ها توسعه شبکه موبایل کاهش چشمگیری می یافت. وزارت ارتباطات می گوید این باند ها به لحاظ مالی اهمیت زیادی دارند.

اما مسئله صداوسیما چیست؟ این سازمان که رییسش روزی مقرارت اتحادیه بین المللی مخابرات را امضا نموده بود، حالا ادعای مالکیت بر باند های 700 و 800 دارد. این درحالی است که وزارت ارتباطات می گوید صداوسیما نمی تواند ادعای مالکیت کند چرا که این باند های مربوط به بیت المال و مردم است و باید در خدمت مردم باشد.

کشورهایی که باند 700 مگاهرتز را برای 4G/5G پیاده سازی نموده یا برای آن برنامه دارند

البته صداوسیما مدعی است از این باند ها استفاده رادیویی می نماید، اما به نظر می رسد این سازمان این مسئله بهانه ای برای عدم واگذاری قرار داده، چون اساسا این فرکانس ها کاربرد بسیار کمی برای رادیو ها دارند.

این جاست که بعد مالی ماجرا نمودار می شود. به نظر می رسد صداوسیما تصور می نماید وزارت ارتباطات این باند ها را با قیمت گزاف به اپراتور ها تلفن همراه می فروشد و از این طریق کسب درآمد می نماید، حالا صداوسیما می گوید چرا ما اینکار را نکنیم؟

این ماجرا بعد سیاسی نیز دارد و آن به اختلافات دولت و صداوسیما باز می شود شاید اگر دولت دیگری روی کار بود، مسئولان سازمان صداوسیما به راحتی فرکانس ها را واگذار می کردند.

منبع: فرارو
انتشار: 27 خرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 754

به "(ویدئو) ابعاد جدید از جدال فرکانسی؛ تعهد علی عسکری در ژنو!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "(ویدئو) ابعاد جدید از جدال فرکانسی؛ تعهد علی عسکری در ژنو!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید