طرز تهیه آش مرغ خوشمزه و لعابدار در 8 قدم با 10 نکته طلایی

به گزارش آفتاب صبا، آش مرغ یکی از غذاهای مقوی و خوشمزه برای سرماخوردگی و حتی دورهمی هاست که می تونه جایگزین خوبی برای آش رشته یا سوپ بیمارستانی برای مریض باشه. درست کردن این هم راحته و دستتون بازه که از مواد دلخواهتون برای تهیه ش استفاده کنین. توی این مقاله از در ما طرز تهیه آش مرغ لذیذ و مقوی رو به همراه نکات پخت و خوشمزه شدن، بهتون یاد می دیم.

طرز تهیه آش مرغ خوشمزه و لعابدار در 8 قدم با 10 نکته طلایی

طرز تهیه آش مرغ در یک نگاه

برای تهیه آش مرغ پاییزی، نخود و لوبیا رو از شب قبل بخیسونین و روز بعد با آب تازه بپزین. عدس رو هم جداگانه بپزین چون زود له می شه. سینه مرغ رو با پیاز، آب، نمک و ادویه بپزین، کف روی آب رو بگیرین و بعد از پخت، مرغ رو ریش ریش کنین و آبش رو نگه دارین.

برنج نیم دانه رو نیم پز کنین و سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) رو اضافه کنین. حالا همه مواد شامل مرغ، حبوبات، برنج و سبزی رو با آب مرغ و ادویه ترکیب کنین و بذارین با حرارت ملایم جا بیفته. در نیم ساعت آخر پخت آش، پیاز داغ و نعناع داغ درست کنین. در نهایت، آش رو بچشین، طعم ها رو تنظیم کنین و با پیاز داغ، نعناع داغ و کشک، تزئین و سرو کنین.

شما می تونین اندازه مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه آش مرغ رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه آش مرغ

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سینه مرغ250 گرم
پیاز1 عدد
سبزی آشنیم کیلوگرم
برنج نیم دانهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
عدس سبز2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
نخود گرد2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
پیاز داغ و نعناع داغبرای تزیین آش مرغ
کشکبرای تزیین آش مرغ

مدت زمان آماده سازی و خیساندن مواد اولیه: 2 تا 8 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت آش مرغ: 1/5 تا 2 ساعت

مراحل طرز تهیه آش مرغ ساده

آش مرغ مثل یکی از خوش خوراک ترین انواع آش ایرانیه که با مرغ و حبوبات می تونین به روش زیر درست کنین.

مرحله اول: حبوبات رو آماده کنین

در ابتدا برای درست کردن آش مرغ پاییزی، نخود و لوبیا چیتی یا قرمز رو از شب قبل داخل آب خیس کنین تا نفخشون گرفته بشه و راحت تر بپزن. فردا که خواستین آش درست کنین، آب اون ها رو دور بریزید و جداگانه با آب تازه بذارین روی حرارت بپزن. اگر زمان کافی ندارین، می تونین از کنسرو حبوبات آماده استفاده کنین و فقط 20 دقیقه اون ها رو بجوشونین.

در صورت تمایل انواع حبوبات مثل نخود، لوبیا و عدس و انواع کنسرو حبوبات رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله دوم: عدس رو بپزین

بهتره نخود و لوبیا توی قابلمه جداگانه پخته بشن چون زمان پختشون با بقیه مواد فرق داره. عدس رو بشورین و توی یه قابلمه جدا بپزین. عدس چون زود می پزه، احتیاج به خیساندن نداره و نباید زیاد روی حرارت بمونه چون له می شه. توی این فاصله، سبزی آش رو هم پاک کنین. بشورین و اجازه بدین آب اضافیش رو از دست بده.

سبزی آش آماده رو می تونین از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنین.

مرحله سوم: مرغ رو با پیاز آبپز کنین

توی این مرحله از پختن آش مرغ، سینه مرغ رو بشورین. یه پیاز رو پوست بگیرین و به صورت درسته یا چهار قاچ شده توی یه قابلمه بذارین. حدود 3 لیوان آب اضافه کنین و بذارین روی حرارت میانه تا آب جوش بیاد. بعد کف های سفید روی آب رو با قاشق بگیرین و دور بریزین تا بوی زهم مرغ گرفته بشه.

گوشت مرغ رو می تونین از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنین.

مرحله چهارم: سینه مرغ پخته رو ریش ریش کنین

کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه داخل قابلمه بریزین و در قابلمه رو ببندین. حرارت رو کم کنین و اجازه بدین مرغ بپزه. وقتی مرغ کاملاً پخت و نرم شد، از قابلمه دربیارین، پیاز رو دور بریزین و مرغ رو با چنگال ریش ریش کنین. آب مرغ رو نگه دارین چون باید به آش اضافه کنین تا مقوی و خوش طعم بشه.

برای خرید انواع ادویه معطر غذا از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله پنجم: برنج و سبزی آش رو آماده کنین

در ادامه، برنج نیم دانه رو بشورین و با یکی، دو لیوان آب بذارین نیم پز بشه. وقتی کمی نرم شد (بعد از حدود 10 دقیقه)، سبزی آش خرد شده رو اضافه کنین. سبزی باید شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج باشه. اگر سبزی فریز شده دارین، می تونین مستقیم استفاده کنین. احتیاجی هم به تفت دادن سبزی آش نیست.

انواع برنج ایرانی با کیفیت رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.

مرحله ششم: مواد آش رو ترکیب کنین و بپزین

داخل قابلمه اصلی، برنج و سبزی نیم پز، مرغ ریش شده، عدس، نخود و لوبیا پخته شده رو بریزین. آب مرغ رو هم اضافه کنین. ادویه های آش مرغ، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه رو اضافه و به اندازه دلخواهتون تنظیم کنین. حالا قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارین آش بپزه و جا بیفته. هر چند دقیقه یه بار مواد رو هم بزنین تا ته نگیره و لعاب بندازه. این مرحله حدود 1 تا 2 ساعت زمان می بره.

مرحله هفتم: پیاز داغ و نعناع داغ رو آماده کنین

در نیم ساعت آخر پخت آش مرغ، 1 یا 2 عدد پیاز رو به صورت خلالی نازک خرد کنین و با توی روغن داغ سرخ کنین تا طلایی و خوش عطر بشه. پیاز داغ () رو بیرون بیارین و کمی نعناع خشک رو توی تابه بریزین و حدود 30 ثانیه تفت بدین، در حدی که تلخ نشه و نسوزه. شعله رو خاموش کنین و پیاز داغ و نعنا داغ () رو برای تزئین روی آش جدا بذارین.

پیاز داغ آماده و انواع سبزی معطر خشک رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله آخر: آش مرغ رو تزیین و سرو کنین

وقتی آش غلیظ شد و طعم همه مواد خوب با هم ترکیب شدن، آش مرغ رو بچشین و اگر لازم بود نمک یا ادویه ش رو تنظیم کنین. آش مرغ رو توی ظرف یا کاسه مناسب سرو بریزین و روی اون رو با پیاز داغ، نعناع داغ و کشک مایع تزئین کنین تا هم خوش عطر هم خوش رنگ بشه. نوش جان!

برای خرید کشک می تونین از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنین.

نکات مهم در طرز تهیه آش مرغ

  • بهتره سبزی آش رو بعد از نیم پز شدن برنج اضافه کنین تا رنگ و طعمش حفظ بشه. اگر سبزی فریز شده استفاده می کنین، احتیاجی به آبگیری نیست.
  • می تونین در طرز تهیه آش مرغ، از رشته یا ماکارونی هم استفاده کنین تا لعاب بیشتری هم بهش بده. در این صورت، ماکارونی یا رشته رو توی نیم ساعت پایانی پخت به آش اضافه کنین.
  • برای خوشرنگ شدن و طعم عمیق تر آش مرغ، می تونین از کمی رب گوجه یا رب انار استفاده کنین. اگر طعم ملس دوست دارین، یک قاشق غذاخوری رب انار در اواخر پخت آش اضافه کنین تا طعمی خاص و پاییزی به آش بده.
  • برای خوشمزه تر شدن آش مرغ، می تونین اندازهی از پیاز داغ و نعناع داغ رو توی قابلمه بریزین و اجازه بدین طعمشون به خورد آش بره.
  • به عنوان چاشنی برای خوشمزه شدن آش مرغ، کمی آب لیمو یا آبغوره در اواخر پخت، به آش اضافه کنین.

فوت و فن های خوشمزه شدن آش مرغ

1- برای لعاب دار شدن آش مرغ چه کنیم؟

برای لعاب بیشتر آش مرغ، بخشی از برنج رو له کنین. وقتی برنج نیم پز شد، یک سومش رو با گوشت کوب بکوبین یا با گوشت کوب برقی پوره کنین و دوباره به آش برگردونین. این کار باعث می شه آش غلیظ تر و کش دارتر بشه.

2- برای خوشرنگ شدن آش مرغ چه کنیم؟

سبزی آش رو توی دو مرحله اضافه کنین. نیمی از سبزی رو همراه با برنج بپزین تا طعمش در آش پخش بشه و نصف دیگه سبزی رو توی 30 دقیقه پایانی اضافه کنین تا رنگ و عطر سبزی تازه حفظ بشه.

3- سبزی آش مرغ شامل چه سبزی هایی می شه؟

تره، جعفری، گشنیز و اسفناج پایه اصلی سبزی آش هستن. می تونین از برگ چغندر یا اندازه کمی شوید هم استفاده کنین، ولی نباید طعم شون غالب بشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 13 آبان 1404 بروزرسانی: 13 آبان 1404 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 2245

به "طرز تهیه آش مرغ خوشمزه و لعابدار در 8 قدم با 10 نکته طلایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش مرغ خوشمزه و لعابدار در 8 قدم با 10 نکته طلایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید