طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی

به گزارش آفتاب صبا، زرشک پلو با مرغ یک غذای مجذوب کننده و مجلسی است که هواداران زیادی دارد. رنگ و لعاب خاص این غذا در کنار عطر و بوی گلاب و زعفران، واقعا اشتها آور است و هر کسی را پای سفره می کشاند. برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، ابتدا مرغ را چند ساعت مزه دار کنید و برنج را با آب و نمک بخیسانید. در ادامه، مرغ مزه دار شده را با سیر، پیاز و رب تفت دهید و با اضافه کردن مقداری آب، نمک و ادویه، بگذارید تا بپزد. در این فاصله، زرشک خیس خورده را با کره و شکر تفت دهید و برنج را هم بعد از آبکش کردن، دم بگذارید. در نهایت، برنج را با مقداری مخلوط برنج زعفرانی و زرشک تزئین کنید و مرغ را در کنار آن قرار دهید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی

در ادامه، جدول مشخصات غذایی زرشک پلو با مرغ را با هم می بینیم:

زرشک پلو با مرغ

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیبا در نظر گرفتن زمان مزه دار کردن مرغ، حدود 2 ساعت و 30 دقیقه
زمان پخت غذاحدود 2 ساعت
اندازه سختیمیانه

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو ساده با مرغ

مواد اولیه در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به ترتیب جدول زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
برنج ایرانی4 پیمانه
ران یا سینه مرغ4 تکه
پیاز1 عدد
سیر2 حبه
زرشک1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده2 قاشق چایخوری
شکر1 قاشق چایخوری
گلاب½ قاشق چایخوری
کره25 گرم
روغنبه میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مرحله به مرحله

برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:

مرحله اول

ابتدا تکه های مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. سپس آن ها را در ظرفی درب دار بریزید و حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید. این کار، بوی زهم مرغ را می گیرد و باعث می گردد که غذای خوشمزه تری داشته باشید.

مرحله دوم

برای آغاز کار، برنج را بشویید و آن را با میزانی آب ولرم و نمک بخیسانید. زمان این کار بسته به نوع برنج بین ا تا 3 ساعت متغیر است. برای مثال، برنج ایرانی کهنه حداقل 3 ساعت باید خیسانده گردد، اما یکی دو ساعت خیساندن برنج تازه کافی است.

مرحله سوم

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و همراه با میزانی روغن در تابه ای مناسب تفت دهید. وقتی پیاز کمی سبک شد، سیرها را هم نگینی خرد کنید و در تابه بریزید.

مرحله چهارم

در ادامه دستور پخت زرشک پلو با مرغ ، کمی زردچوبه در مخلوط سیر و پیاز بریزید و همه مواد را کمی با هم تفت دهید. حالا تکه های مرغ مزه دار شده را اضافه کنید و صبر کنید تا تمام قسمت های مرغ کاملا سرخ گردد.

مرحله پنجم

رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و همراه بقیه مواد تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد. در ادامه، 3 لیوان آب در تابه بریزید و درب آن را بگذارید. توجه داشته باشید که حرارت تابه باید ملایم باشد.

مرحله ششم

حدود 1 ساعت و نیم زمان ضروری است تا مرغ ها کاملا مغزپخت شوند. در این فاصله برنج و زرشک را آماده کنید. برای این کار، زرشک ها را حدود 30 دقیقه در ظرفی مناسب بخیسانید تا نرم شوند.

مرحله هفتم

قابلمه ای مناسب را تا 3/2 حجم آن از آب پر نموده و روی شعله زیاد قرار دهید تا آب بجوشد. در ادامه، میزانی روغن مایع و نمک به آب در حال جوش اضافه کنید. آب برنج را دور بریزید و برنج خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله هشتم

حالا کمی برنج را هم بزنید تا دانه های آن به هم نچسبند. حدود 5 تا 10 دقیقه بعد، دانه های برنج را امتحان کنید؛ اگر مغز دانه ها سفت و اطراف آن ها نرم بود، زمان آبکش کردن برنج است.

مرحله نهم

ته دیگ مورد نظر خود را همراه با میزانی روغن کف قابلمه بگذارید و برنج آبکش شده را روی آن بریزید. درب قابلمه را ببندید و چند دقیقه اول صبر کنید تا برنج با حرارت بالای شعله بخار کند. سپس، حرارت را کم کنید و برنج را دم بگذارید.

مرحله دهم

زرشک را آبکشی کنید. حالا در تابه ای جداگانه، کره را با حرارت ملایم آب کنید و زرشک و شکر را در آن تفت دهید. دقت کنید که حرارت شعله، ملایم و زمان تفت دادن، کوتاه باشد تا زرشک ها نسوزند.

مرحله یازدهم

تا اینجای کار، مرغ ها هم دیگر پخته اند و خورش مرغ به روغن افتاده است. میزانی از زعفران دم نموده را با گلاب و آبلیمو به خورش اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا مزه ها به خورد هم بروند.

مرحله دوازدهم

وقتی برنج دم کشید و خورش جا افتاد، میزانی برنج سفید را در ظرفی جداگانه بریزید و زرشک و بقیه زعفران را با آن مخلوط کنید. حالا برنج سفید را در دیسی مناسب بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک تزئین کنید. مرغ ها را هم به صورت دورچین یا در ظرفی جداگانه کنار برنج قرار دهید.

فوت و فن زرشک پلو با مرغ (نکات تکمیلی)

طرز تهیه زرشک پلو مجلسی با مرغ، ریزه کاری های زیادی دارد که عطر و طعم متفاوتی به غذای شما می دهند. مهم ترین نکته هایی که باید به آن ها توجه کنید، در ادامه آمده اند:

  • دقت کنید که حتما برای دم کردن زعفران از حرارت ملایم بهره ببرید تا عطر این ادویه حفظ گردد.
  • خورش مرغ باید در نهایت کم آب و غلیظ باشد.
  • در برخی رسپی ها، برای پخت مرغ از سبزیجات مختلف استفاده می گردد که کاملا سلیقه ای است. برای مثال می توانید از فلفل دلمه ای، هویج، کرفس و.. بهره ببرید. البته برخی افراد هم ترجیح می دهند میزانی آلوچه ترش داخل سس مرغ بریزند.
  • اگر می خواهید زرشک بعد از تفت دادن، رنگ زیبا و شفاف خود را حفظ کند، بلافاصله بعد از آب شدن شکر، حرارت را خاموش کنید.
  • شما می توانید در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، از میزانی خلال پسته هم بهره ببرید. برای این کار، هنگام سرو برنج، میزانی خلال پسته روی زرشک بریزید تا ظاهر مجذوب کننده تری پیدا کند.

نکته: برای تهیه یک وعده خوشمزه و متفاوت، می توانید به مرغ پرتقالی نیز نگاهی بیندازید که طعمی لذیذ و خاص به سفره شما می بخشد.

زرشک پلو با مرغ خبرنگاران را هم امتحان کنید…

در بالا نحوه درست کردن زرشک پلو با مرغ را برای شما گفتیم. حال، اگر برای درست کردن این غذا فرصت کافی ندارید، از خبرنگاران یاری بگیرید. به این منظور، به بخش سفارش آنلاین غذا بروید و با خرید اینترنتی از این سایت، زرشک پلو را بدون هیچ زحمتی روی میز بچینید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 2201

به "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید