زیباترین جاهای دیدنی کردستان (2)
به گزارش آفتاب صبا، کردستان که آب و هوایش در بهار و تابستان مطبوع تر است، جاهای دیدنی زیادی دارد. به غیر خود شهر سنندج که مرکز استان است و جاهای دیدنی کم ندارد، هرچه به اطراف بروید به تعداد روستاها و جاهای دیدنی هم افزوده می گردد. ما در این نوشته بخش دوم جاهای دیدنی کردستان را نوشته ایم.
دریاچه زریوار
مریوان در فاصله 125 کیلومتری شمال غربی کردستان واقع شده. شهری که به خاطر سرسبزی دشت ها و آب و هوای معتدلش شناخته شده است.
به جز بازار معروف آن که به مقرون به صرفه بودن اجناسش معروف است، جاذبه معروف دیگر مریوان؛ دریاچه زریوار یا زریبار است، دریاچه ای که بزرگترین و قشنگترین دریاچه آب شیرین غرب ایران است. نام اصلی دریاچه، زیراوبار بوده که در زبان کردی یعنی آب کف کنار و علت این نامگذاری تامین آب دریاچه از چشمه های اطرافش است.
زریبار هم در کردی یعنی دریاچه وار. بیش از 31 نوع پرنده بومی و مهاجر همانند اردک، بوتیمار، پرستوی مهاجر و سنقر تالابی در این دریاچه زندگی می نمایند و اطرافش را انواع پیچک ها، درختان سرو و بلوط و نیلوفر آبی دربرگرفته.
عمق دریاچه زریوار حداکثر 6 متر است. قایقرانی از سرگرمی های رایج دریاچه است و خوردن آش و نان محلی و ماهی کباب هم می تواند عیشتان را کامل کند.
زیباترین جاهای دیدنی کردستان (1)
اورامانات
در 65 کیلومتری مریوان روستای اورامانات واقع شده، جایی با دره های پرپیچ و خم و رودهای متعدد که از مجموع شان دو رودخانه سیروان و لیله به وجود آمده. اما آنچه اورامان را در شمار قشنگترین جاهای ایران قرار داده، خانه های پلکانی و سنگی روستاست که تصویری مثل شهر ماسوله در گیلان دارند و به هزار ماسوله معروفند.
دو بار در سال یکی در 15 فرودین و دیگری در اواسط اردیبهشت مرنام پیرشالیار در این روستا برگزار می گردد، مرنامی تاریخی که پایکوبی و دف نوازی معروف آن گردشگران زیادی را به این نقطه می کشاند.
از جذابیت های دیگر اورامان، روستای سلین و جنگل ها و مراتعش است. درختان بلوط، گلابی وحشی و زالزالک روستا و اطرافش را پوشانده. و دراز کشیدن در زیر سایه درختانش، جایی دور از شهر و دود و دمش غرق آرامشت می نماید.
پلنگان
از سنندج که به سمت کرمانشاه بروید، شهر کامیاران آخرین شهری است که بر سر راهتان واقع شده است. کامیاران در 75 کیلومتری سنندج و 55 کیلومتری کرمانشاه واقع شده.
برای رسیدن به روستای دیدنی پلنگان هم باید 55 کیلومتر بروید. و وارد جاده روستای توبره ریز شوید تا به پلنگان برسید. پلنگان هم مثل اورامان، روستایی پلکانی است که در منطقه ژاورود واقع شده.
پلنگان را جدا از خانه های پلکانی اش به باغ ها، چشمه ها و آب گوارای رودخانه تنگی ور می شناسند. اگر خواستید هم از این روستا سوغات برای کسی ببرید باید بدانید که گندم، انار، هلو، زردآلو، انجیر و لبنیات آن معروف است.
اغلب مردم روستا در کار گیوه بافی، جاجیم بافی، موج بافی-نوعی گلیم- و فراوری عسل طبیعی هستند. تابستان ها هم که عشایر به این منطقه می آیند مرنام های سنتی ای مثل موسیقی گریان، چپله و سیاچمانه اجرا می گردد. شب را در این روستا می توان در چادر سپری کرد. و اگر در روستا کسی را نمی شناختید سراغ باغ های محی الدین یا شیخ عمر را بگیرید. با پرداخت مبلغ اندکی می توانید تا شب آنجا وقت بگذرانید.
غار کرفتو
در 70 کیلومتری جنوب شهر دیواندره که خود 166 کیلومتر با سنندج فاصله دارد، غار شگفت انگیز کرفتو واقع شده. غار کرفتو که به معنای غار خورشید است، غاری آهکی و مربوط به دوره سوم زمین شناسی است.
این غار بزرگترین غار دست کن و طولانی ترین غار تاریخی ایران محسوب می گردد. که دو بخش طبیعی و دست کن را در خودش جای داده. و به صورت آپارتمانی 4 طبقه برای زندگی انسان ساخته شده است. حدود 65 تا 251 میلیون سال قبل یعنی همزمان با دوره مزوزوییک، این غار خودش را در زیر آب پنهان نموده بود. و در اواخر همین دوره در اثر بروز خشکسالی، از میان آب سربرآورده. هنوز هم آب در همه جای غار جریان دارد و برای گشت و گذار در بعضی از قسمت هایش باید سوار قایق شد. تماشای دشت های وسیع اطراف از آن بالا یکی از لذت های وصف نشدنی است.
سارال کردستان کجاست؟
منبع: اسنپ تریپ