خام خواری ریسک ابتلا به انگل را افزایش می دهد

به گزارش آفتاب صبا، دکتر حسینیان مقدم، متخصص سم شناسی بالینی و عضو هیئت علمی بیمارستان لقمان حکیم تهران در رابطه با شایع ترین علل مسمومیت های غذایی در ایران به خبرنگار اسپوتنیک گفت:

خام خواری ریسک ابتلا به انگل را افزایش می دهد

شایع ترین مسمومیت های غذایی ناشی از انواع باکتری های گرم مثبت(نوعی باکتری) است که به دلیل نگهداری نامناسب غذاها این باکتری ها رشد پیدا می نمایند و باعث ایجاد مسمومیت می شوند که شایعترین علائم این مسمومیت ها علائم گوارشی مثل حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال است که اگر قارچ هایی که به عنوان قارچ های خوراکی(قارچ های سمی) مورد مصرف قرار میگیرند را نیز در این قضیه در نظر بگیریم علائم مسمومیت ممکن است خود را به شکل یک نارسایی چند ارگانی نشان دهد که در رأس آنها نارسایی کبدی است که در این مورد جدای از علائم گوارشی علائمی مثل زردی و خارش را خواهیم داشت که به وسیله نوع ماده غذایی که فرد مصرف نموده و زمان آن علائم تشخیص مناسب داده خواهد شد.

مسمومیت غذایی دیگری که در این حوزه باید مورد آنالیز قرار گیرد مسمومیت با سم بوتولیسم است که آن هم ناشی از نگهداری نا صحیح مواد غذایی خصوصاً آنهایی که در محیط غیر هوازی نگهداری می شوند از جمله کشک، دوغ و انواع کنسرو ها که در این مورد جدای از علائم گوارشی فرد ابتدا به ساکن از علائمی از جمله دوبینی و فلج عضلات از جمله عضلات تنفسی را خواهد داشت که اگر به موقع رسیدگی نگردد بیمار به وسیله فلج عضلات تنفسی دچار خفگی خواهد شد.

ایشان در ادامه اضافه کردند: جوشاندن غذا ها در شرایط بالای 100 درجه در زمان بیش از 10 دقیقه باعث می گردد که اگر این سم در مواد غذایی کنسرو شده وجود داشته باشد از بین برود و بگردد آن غذا را به راحتی استفاده کرد ولی برخی از غذا ها که به لحاظ فرهنگی جوشانده نمیشوند مانند انواع کشک های فراوری شده چه به صورت صنعتی و چه به صورت دستی می توانند همچنان قربانی بگیرند.

اقای دکتر حسینیان مقدم در رابطه با مدت زمان مراجعه پس از مسمومیت غذایی بیان نمود: افراد هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه نمایند و آنتی دوت یا همان پادزهری که برای این سم وجود دارد را دریافت نمایند زودتر می توانند نجات پیدا نمایند اما برخی اوقات افراد به دلیل اشتباه دریافت این مسمومیت با مسمومیت های رایج غذایی به بیمارستان مراجعه نمی نمایند و هنگامی که علائم نورولوژیک آغاز به ظاهر شدن نمایند و بر اساس نوع ماده غذایی که افراد استفاده نموده و مسمومیت وقتی که به شکل گروهی و دسته جمعی خود را در استفاده از انواع غذاهایی که معمولاً میتوانند ایجاد بوتولیسم نمایند شک ما بیشتر می گردد و از روی بیماریابی(case finding) متوجه می شویم که باید سایر افرادی را که در کنار ما هستند و کسانی که در گروه های درمانی کار می نمایند افراد را به بیمارستان بیاورند و علائمشان را چک نمایند و قبل از اینکه علائم نورولوژیک به صورت کامل مستقر گردد شرایط برای درمان دیر گردد این افراد را به وسیله آنتی دوت های بوتولیسم درمان می نمایند.

متخصص سم شناسی بالینی ضمن تاکید بر اینکه بیماری های انگلی به وسیله انواع غذاها چه گوشت و چه سبزیجات به وجود می آیند اضافه کرد:

برای جلوگیری از آلودگی سبزیجات فرایند ای وجود دارد که از ابتدا به ساکن که این مواد آغاز به رشد مینمایند به عنوان مثال عدم استفاده از کود های انسانی عاملی است که می تواند این موارد را کاهش دهد و علاوه بر این هنگامی که این مواد به بازار عرضه می شوند باید در استفاده از مواد ضدعفونی نماینده برای شستشوی این مواد دقت کافی به عمل بیاید و بسیاری از موارد انگلی می توانند با پختن از بین بروند طبیعتاً هر چه خام خواری افزایش پیدا کند ریسک ابتلاء افراد به بیماری های انگلی از منابع مختلف افزایش پیدا میکند و هر چه بیشتر از حرارت برای طبخ این مواد استفاده گردد ریسک بیماری های انگلی ناشی از مواد غذایی کاهش می یابد ایشان در رابطه با نگهداری حیوانات خانگی و بیماریهای انگلی منتقله از مواد غذایی گفتند:

برخی از انگل ها میزبانشان حیوانات خانگی است مانند گربه ها و سایر مواردی که ممکن است به عنوان حیوانات خانگی نگهداری شوند طبیعتاً اگر این حیوانات توسط دامپزشکان مورد معاینات مداوم قرار گیرند شانس ابتلا به بیماری های انگلی از این طریق کاهش خواهد یافت.

منبع: همگردی
انتشار: 11 دی 1399 بروزرسانی: 11 دی 1399 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 1155

به "خام خواری ریسک ابتلا به انگل را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خام خواری ریسک ابتلا به انگل را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید