تسهیلات 363 هزار میلیارد در اختیار 450 نفر

به گزارش آفتاب صبا، اعطای تسهیلات لزوما به حداکثرسازی منافع جمعی منجر نمی شود و می تواند تبعات منفی برای کلیت جامعه داشته باشد.

تسهیلات 363 هزار میلیارد در اختیار 450 نفر

به گزارش گروه مالی خبرنگاران، تامین مالی به شکل عمده در اقتصاد ایران از سه طریق بازار پول (نظام بانکی)، بازار سرمایه و تامین مالی خارجی انجام می شود. آمار ها نشان می دهد اقتصاد ایران کاملا بانک محور بوده و بخش عمده ای از مسئولیت تامین مالی سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بنگاه های مالی و تولیدی کشور برعهده بانک هاست، چنانکه اخیرا رئیس کل بانک مرکزی گفته است 84 درصد تامین مالی در ایران توسط سیستم بانکی انجام می شود که اگر منابع صندوق ها و درآمد ثابت بورس را که سپرده بانکی است به آن اضافه کنیم، این رقم به بیش از 90 درصد می رسد. در این راستا آنچه درخصوص نظام های مالی بانک محور اهمیت می یابد، فرآیند ها و سازوکار های توزیع تسهیلات بین بخش های مختلف مالی است.

درواقع در بازار های غیررقابتی با ویژگی اطلاعات ناقص و ناکامل هر نوع توزیع تسهیلات که برمبنای حداکثرسازی سود بانک ها صورت می گیرد، اعطای تسهیلات لزوما به حداکثرسازی منافع جمعی منجر نمی شود و می تواند تبعات منفی برای کلیت جامعه داشته باشد، به ویژه آنکه بین بخش های مالی نیز عدم توازن وجود داشته باشد. در گزارش پیش رو آنچنان که در ادامه می آید با اطلاعاتی که از 15 بانک در دسترس بود، تعیین شد رقم مانده تسهیلات و تعهدات کلان 456 شخص حقیقی و حقوقی، حدود 363 هزار میلیارد تومان یعنی رقمی معادل بودجه جاری دولت در لایحه بودجه سال 1399 است. البته به لحاظ عدم دسترسی به اطلاعات تسهیلات کلان بسیاری از بانک های بزرگ کشور مانند بانک ملی ایران، بانک آینده، بانک شهر، بانک سپه، قوامین و... اگر آمار های دیگر بانک ها نیز به این 15 بانک اضافه شود، قطعا با اعداد و ارقام درشت تری روبرو خواهیم بود.

این گزارش نتایج قابل تاملی دارد: 1-نام هایی، چون ریخته گران، صدرهاشمی نژاد و رسول دانیال زاده جزء پرتکرار های نظام بانکی در دریافت تسهیلات هستند که تعیین نیست چگونه میلیارد ها تومان از چندین بانک در مقاطع مختلف دریافت کرده اند و حالا در صدر بزرگ ترین پرونده های نظام قضایی کشور هستند، 2-برخی شرکت های دولتی و شبه دولتی همچون شرکت ملی نفت ایران، سازمان تامین اجتماعی و شستا رکوددار دریافت تسهیلات در نظام بانکی هستند که به نظر می رسد آنان تسهیلات بانکی را نه برای تامین سرمایه در گردش واحد های تولیدی خود، بلکه برای تامین هزینه های جاری و اداری دریافت می کنند. تسهیلات دریافتی این شرکت های دولتی و شبه دولتی از این منظر دارای اهمیت است که این شرکت ها به واسطه تحمیل برخی هزینه ها از سوی دولت (مانند تامین اجتماعی) و عدم پرداخت به موقع مطالبات شان از سوی دولت وارد این چرخه معیوب دریافت تسهیلات برای جبران هزینه های جاری شده اند، 3-این بررسی نشان می دهد تسهیلات اغلب بانک های مورد بررسی عمدتا مربوط به 20 تا 30 شرکت اصلی و اشخاص حقیقی است، همان شرکت ها و افرادی که همواره پای ثابت دریافت تسهیلات ازبانک های مذکور هستند. یعنی بانک ها هم شرکای خاص خود را دارند که حتی ممکن است همان هایی باشند که بانک منافع مشترک با آنان دارد و 4-بررسی صورت های مالی بانک های مختلف کشور نشان می دهد از سال های گذشته به رغم تکالیف قانونی، بسیاری از بانک های کشور بخش تسهیلات و تعهدات خود را منتشر نمی کنند و برخی نیز این آمار و ارقام را به صورت مخدوش و ناخوانا منتشر می کنند. اینکه دلیل این عدم انتشار یا انتشار مخدوش آمار چیست، پاسخ آن بماند با بانک مرکزی که ظاهرا پاسخگو نیست.

ممکن است گفته شود دستاورد شفاف سازی ارقام و اعداد تسهیلات کلان بانکی چیست؟ به نظر می رسد شفاف سازی اطلاعات تسهیلات کلان نظام بانکی چند نتیجه در پی خواهد داشت؛ اولا در اقتصاد ایران که با ویژگی اطلاعات ناقص و ناکامل شناخته می شود، هر نوع توزیع تسهیلات برمبنای حداکثرسازی سود بانک ها بوده و لذا تمایل بانک ها برای اعطای تسهیلات به بخش های مولد کمتر از بخش غیرمولد است؛ لذا اگر نظام بانکی در تامین نقدینگی و سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی و بخش های خدماتی روی چند بخش خاص متمرکز شود، سایر بخش ها در رقابت با این بخش های حمایت شده، قدرت رقابت را از دست خواهند داد، بنابراین لازم است بانک ها به طور شفاف در مقاطع مختلف جزئیات تسهیلات کلان خود را منتشر کنند و در معرض دید پژوهشگران، رسانه ها و افکارعمومی قرار دهند. همچنین این عدم شفاف سازی موجب شده بانک ها متهم ردیف اول سرمایه گذاری در بخش های غیرمولد همچون سفته بازی در بازار مسکن، زمین، سکه و طلا باشند. ثانیا اگر شفاف سازی انجام شود می توان کم کار ها را که دارای تسهیلات غیرجاری انباشته زیادی در نظام بانکی هستند، تعیین کرده و برای حل معضل قفل شدگی تسهیلات در دست کم کار ها چاره اندیشی کرد. ثالثا همان طور که گفته شد برخی افراد و شرکت ها در اغلب بانک ها جزء افراد و شرکت های پرتکرار هستند که در این صورت می توان از اتفاق هایی که امثال رسول دانیال زاده، ریخته گران و... رقم زدند، جلوگیری کرد.

363 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در اختیار 456 نفر

براساس داده های آماری که از صورت های مالی بانک های کشور استخراج شده، مانده مجموع تسهیلات و تعهدات کلان 15 بانک کشور در نیمه اول (6 ماهه اول) سال جاری حدود 363 هزار و 385 میلیارد تومان بوده است. برای درک اهمیت این رقم کافی است بدانیم رقم مذکور تنها 3.8 هزار میلیارد تومان کمتر از کل بودجه جاری 367 هزار میلیارد تومانی دولت در لایحه بودجه سال 99 و همچنین معادل 47 درصد کل تسهیلات اعطایی 773 هزار میلیارد تومانی بانک های کشور در سال 97 است. بین 15 بانکی که در این گزارش جزئیات تسهیلات و تعهدات کلان آن ها بررسی شده است، بانک ملت با نزدیک به 130.7 هزار میلیارد تومان تسهیلات و تعهدات کلان در رتبه اول، بانک پاسارگاد با نزدیک به 50.9 هزار میلیارد تومان در رتبه دوم، بانک رفاه با حدود 29.9 هزار میلیارد تومان در رتبه سوم، بانک صادرات با حدود 28.4 هزار میلیارد تومان در رتبه چهارم، بانک گردشگری با بیش از 27.1 هزار میلیارد تومان در رتبه پنجم، بانک تجارت با حدود 26 هزار میلیارد تومان در رتبه ششم، بانک سرمایه با 16.2 هزار میلیارد تومان در رتبه هفتم، بانک اقتصادنوین با نزدیک به 13.2 هزار میلیارد تومان در رتبه هشتم، بانک دی با حدود 11.4 هزار میلیارد تومان در رتبه نهم، بانک کشاورزی با 8.8 هزار میلیارد تومان در رتبه دهم، بانک سینا با 5.8 هزار میلیارد تومان در رتبه یازدهم، بانک سامان با 5.6 هزار میلیارد تومان در رتبه دوازدهم، بانک خاورمیانه با 4.7 هزار میلیارد تومان در رتبه سیزدهم، بانک مسکن با 2.9 هزار میلیارد تومان در رتبه چهاردهم و پست بانک نیز با 1.8 هزار میلیارد تومان در رتبه پانزدهم قرار دارند.

شرکت های دولتی مشتری تسهیلات 130 هزار میلیاردی بانک ملت

بررسی صورت مالی بانک ملت نشان می دهد مانده مجموع تسهیلات و تعهدات کلان این بانک تا پایان شهریور سال جاری حدود 130.7 هزار میلیارد تومان است که این رقم مربوط به 23 شرکت یا شخص حقیقی می شود. بین دریافت کنندگان تسهیلات از بانک ملت، 87 درصد این میزان یعنی حدود 113 هزار میلیارد تومان از کل تسهیلات و تعهدات کلان مربوط به 10 شرکت می شود که بیشتر آن ها شرکت های بزرگ دولتی هستند. شرکت ملی نفت با حدود 29.2 هزار میلیارد تومان در رتبه اول، شرکت توسعه نفت وگاز صبای کنگان با 19.2 هزار میلیارد تومان در رتبه دوم، شرکت پتروسیناآریا با بیش از 14 هزار میلیارد تومان در رتبه سوم، مهندسی و ساختمان صنایع نفت با حدود 13.7 هزار میلیارد تومان در رتبه چهارم، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با 10.5 هزار میلیارد تومان در رتبه پنجم و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با حدود 10.4 هزار میلیارد تومان در رتبه ششم با بیشترین تسهیلات و تعهدات به بانک ملت قرار دارند.

50 هزار میلیارد تسهیلات بانک پاسارگاد برای 15 شرکت

طبق صورت مالی بانک پاسارگاد، مانده مجموع تسهیلات و تعهدات کلان این بانک در پایان شهریور سال جاری حدود 50.9 هزار میلیارد تومان است. این رقم تسهیلات و تعهدات کلان مربوط به 15 شرکت اصلی بوده که هلدینگ میدکو با 20.7 هزار میلیارد تومان در رتبه اول، گروه تامین مسکن با 5.6 هزار میلیارد تومان در رتبه دوم، گروه انرژی پاسارگاد با بیش از 5 هزار میلیارد تومان در رتبه سوم، گروه ارزش آفرینان با بیش از 5 هزار میلیارد تومان در رتبه چهارم، گروه گرامی با 2.7 هزار میلیارد تومان در رتبه پنجم و شرکت تدبیرگران راستین کاسپین شمال نیز با 1.9 هزار میلیارد تومان در رتبه ششم با بیشترین تسهیلات و تعهدات به بانک پاسارگاد قرار دارند.

30 هزار میلیارد تسهیلات بانک رفاه در قبضه تامین اجتماعی و خودروسازان

طبق صورت مالی متنهی به پایان 6 ماهه سال جاری، مانده مجموع تسهیلات و تعهدات کلان بانک رفاه 29.9 هزار میلیارد تومان است که این میزان مربوط به 14 شرکت اصلی می شود. بین شرکت هایی که بیشترین تسهیلات و تعهدات کلان را در بانک رفاه داشته اند، تامین اجتماعی و چند شرکت زیرمجموعه اش (شستا، صدرتامین، دارویی تامین و نوین تامین)، ایران خودرو و شرکت های زیرمجموعه، سایپا و شرکت های زیرمجموعه، بازرگانی دولتی ایران، فولاد هیبربد زرندیه و کرمان موتور مجموعه هایی هستند که تسهیلات و تعهدات 29.9 هزار میلیارد تومانی بانک رفاه مربوط به آنهاست.

28 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانک صادرات برای 21 شرکت

براساس صورت مالی 12 ماهه سال 97 (آخرین صورت مالی دارای داده های تسهیلات کلان) بانک صادرات، مانده تسهیلات و تعهدات کلان این بانک در پایان اسفندماه سال گذشته حدود 28.4 هزار میلیارد تومان بوده که این میزان مربوط به 21 شرکت و شخص حقیقی است. شرکت ملی نفتکش ایران، صنایع خودروسازی کرمان، توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز، شرکت خودروسازی سایپا، مخابرات ایران، ایران خودرو، فولاد آلیاژی ایران و تولیدات بتن اصفهان ازجمله شرکت هایی هستند که بین 21 شرکت، بیشترین تسهیلات و تعهدات مربوط به این شرکت هاست.

27 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانک گردشگری

طبق اطلاعات صورت مالی منتهی به پایان شهریورماه سال جاری، مانده مجموع تسهیلات (فقط تسهیلات) این بانک حدود 27.1 هزار میلیارد تومان است که این میزان مربوط به 103 شرکت و شخص حقیقی است. نکته قابل تامل در گزارش تسهیلات (جاری و غیرجاری) این بانک، عدم تقسیم بندی دریافت کنندگان تسهیلات در قالب شرکت اصلی است که موجب شده تعداد دریافت کنندگان تسهیلات بیش از دیگر بانک ها به نظر برسد. به عبارت دیگر، یکی از ترفند های قابل تامل این بانک عدم جمع بندی تسهیلات گروه شرکت ها در یک ردیف است. برای مثال شرکت های آسان خودرو، جیلران موتور و اطلس خودرو که مربوط به گروه گرامی هستند، هرکدام به طور جداگانه یک گروه محاسبه شده اند در حالی که در همه بانک ها، همه شرکت های زیرمجموعه یک گروه شرکت ها یا یک هلدینگ علاوه بر ذکر جزئیات تک تک شرکت ها، نمایی از کل تسهیلات هلدینگ نیز ارائه می شود. در این بانک نیز شرکت هولارجی با بیش از 1600 میلیارد تومان، گروه صنعتی ایرانیان پارتیان آرارات با بیش از 2300 میلیارد تومان، شرکت نیرو برق الوند با بیش از 2400 میلیارد تومان، شرکت الماس شهراد شرق با نزدیک به 1490 هزار میلیارد تومان و شرکت نگین گردشگری ایرانیان از زیرمجموعه های بانک با 607 میلیارد تومان بیشترین تسهیلات را از بانک گردشگری دریافت کرده اند (تعهدات جداگانه و محاسبه نشده است). همچنین شرکت های گروه گرامی با حدود 123 میلیارد تومان تسهیلات جاری و غیرجاری، از نام های پرتکرار نظام بانکی کشور هستند. فولاد کاویان از دیگر شرکت های مشهوری است که 83 میلیارد تومان بدهی به بانک گردشگری دارد. دلیل شهرت فولاد کاویان نیز مربوط به مالک قبلی آن یعنی رسول دانیال زاده می شود که ازجمله بزرگ ترین بدهکاران نظام بانکی است، همان فردی که در سال 97 از کشور گریخت و اخیرا توسط نیرو های امنیتی-اطلاعاتی بازداشت و به کشور بازگردانده شده است.

26 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانک تجارت و 23 شرکت

براساس صورت مالی منتهی به پایان بهار سال جاری (آخرین آمار قابل دسترس)، مانده تسهیلات و تعهدات کلان بانک تجارت تا پایان خردادماه سال جاری حدود 26 هزار میلیارد تومان است که این مبلغ در اختیار 23 شرکت و شخص حقیقی است. بین شرکت ها و افرادی که از بانک تجارت تسهیلات دریافت کرده اند، 60 درصد آن مربوط به هشت شرکت و شخص حقیقی است. بین این هشت شرکت یا شخص حقیقی، شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس با 3.5 هزار میلیارد تومان در رتبه اول، شرکت سرمایه گذاری ایرانیان با نزدیک به سه هزار میلیارد تومان در ردیف دوم، شهرداری مشهد با 2.1 هزار میلیارد تومان در رتبه سوم، جواد توکلی طرقی با 1.8 هزار میلیارد تومان در رتبه چهارم، فولادمبارکه اصفهان با 1.5 هزار میلیارد تومان در رتبه پنجم، مخابرات ایران با حدود 1.4 هزار میلیارد تومان در رتبه ششم، شهرداری تهران با 1.1 هزار میلیارد تومان در رتبه هفتم و یک زیرمجموعه ایران خودرو با بیش از هزار میلیارد تومان در رتبه هشتم با بیشترین تسهیلات و تعهدات قرار دارند. همچنین در بانک تجارت رسول دانیال زاده همان بدهکار مشهور نظام بانکی از طریق شرکت فولاد گیلان با نزدیک به 912 میلیارد تومان تسهیلات ازجمله بدهکاران مشهور این بانک است. البته لازم به ذکر است این بدهی جزء بدهی جاری بوده و جزء معوقات بانکی قید نشده است.

16 هزار میلیارد سرمایه ای که به خاک سیاه نشاندند

بین 15 بانکی که در گزارش حاضر به بررسی تسهیلات و تعهدات کلان آن ها پرداخته ایم، بانک سرمایه سرنوشت وحشتناکی دارد، چراکه براساس آخرین آمارها، زیان انباشته این بانک از 23 هزار میلیارد تومان عبور کرده و یک رکورد تاریخی در نظام بانکی ایران از خود به جا گذاشته است. طبق داده های آماری، صورت مالی این بانک در پایان سال 97 (آخرین آمار قابل استناد) مانده مجموع تسهیلات و تعهدات این بانک در پایان اسفندماه سال 97 حدود 16.2 هزار میلیارد تومان بوده که حدود 98 درصد آن جزء تسهیلات غیرجاری (شامل معوقات، سررسید گذشته و مشکوک الوصول) است. همچنین اگرچه 16.2 هزار میلیارد تومان تسهیلات و تعهدات کلان این بانک مربوط به 68 شرکت و شخص حقیقی است، اما بیش از 50 درصد آن مربوط به 10 شرکت و شخص حقیقی است که در راس آن ها می توان به محمود جهانبانی اشاره کرد که مانده تسهیلات و تعهدات کلان وی 1993 میلیارد تومان است.

حسین هدایتی با نزدیک به 1600 میلیارد تومان، سامان مدلل با بیش از هزار میلیارد تومان، بهروز ریخته گران با 880 میلیارد تومان، حسن شاملویی با 778 میلیارد تومان، سه شرکت وابسته به بانک سرمایه 704 میلیارد تومان، محمدجواد اقدامیان با 511 میلیارد تومان، احمد حاجی محمدجواد با 490 میلیارد تومان، اعضای مشترک صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت های سامان مدلل با 467 میلیارد تومان و صرافان (گروه محسن) با نزدیک به 338 میلیارد تومان به ترتیب افرادی هستند که در رتبه های دوم تا دهم با بیشترین تسهیلات و تعهدات به بانک سرمایه قرار دارند. در بانک سرمایه ردپای رسول دانیال زاده دیده می شود که بیش از 62 میلیارد تومان بدهی معوق به این بانک دارد. سیدمحمد صدرهاشمی نژاد از گروه ساختمانی استراتوس نیز از دیگر بدهکاران مشهور بانکی است که تا پایان اسفندماه سال 97 نزدیک به 105 میلیارد تومان به بانک سرمایه بدهکار بوده است.

13 هزار میلیارد تسهیلات بانک اقتصادنوین

طبق داده های صورت مالی منتهی به پایان 12 ماهه سال 97، مجموع مانده تسهیلات و تعهدات کلان بانک اقتصادنوین حدود 13.2 هزار میلیارد تومان است که این رقم مربوط به 33 شرکت و شخص حقیقی است. گروه سرمایه گذاری ساختمان ایران، سرمایه گذاری دارویی تامین، سرمایه گذاری خوارزمی و چند زیرمجموعه ایران خودرو ازجمله شرکت هایی هستند که بیشترین سهم را در این تسهیلات و تعهدات دارند. در بانک اقتصادنوین نیز به یک نام آشنا برمی خوریم، که او کسی نیست جز سیدمحمد صدرهاشمی نژاد که از طریق گروه ساختمانی استراتوس نزدیک به 803 میلیارد تومان تسهیلات و تعهدات در بانک اقتصادنوین دارد. متاسفانه یکی از مسائل استخراج داده از صورت مالی این بانک به ویژه در بخش تسهیلات، ناخوانی اعداد و ارقام است که گویی به صورت تعمدی رخ داده است.

بانک دی و 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات

بانک دی پس از بانک سرمایه و بانک شهر جزء بانک های دارای بالاترین میزان زیان انباشته است، به طوری که زیان انباشته این بانک تا پایان نیمه اول سال جاری به حدود 10.7 هزار میلیارد تومان رسیده است. اما در بخش تسهیلات و تعهدات کلان نیز بررسی ها نشان می دهد مانده تسهیلات و تعهدات کلان این بانک در پایان سال 97 (آخرین آمار قابل استناد) حدود 4/11 هزار میلیارد تومان بوده است. اگرچه اغلب آمار های بخش تسهیلات و تعهدات این بانک ناخواناست، اما در این بانک نیز یک چهره تکراری دیده می شود که بازهم او کسی نیست جز سیدمحمد صدرهاشمی نژاد، مالک و سرمایه گذار گروه ساختمانی استراتوس. براساس داده های صورت مالی بانک دی، مانده تسهیلات و تعهدات صدرهاشمی نژاد در پایان سال گذشته بیش از 277 میلیارد تومان بوده است.

8.8 هزار میلیارد تسهیلات بانک کشاورزی

براساس صورت مالی منتهی به پایان سال 97 (آخرین آمار ارائه شده)، مانده تسهیلات و تعهدات کلان بانک کشاورزی 8.8 هزار میلیارد تومان است که بخشی از آن نیز مربوط به شرکت های زیرمجموعه خود بانک است. در میان این شرکت ها، شرکت کشت وصنعت کارون با حدود یک میلیارد و 253 میلیارد تومان بیشترین تسهیلات و تعهدات را دارد. شرکت های دولتی مادر تخصصی بازرگانی دوتلی و شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور و سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز از دیگر شرکت های دولتی هستند که سهم قابل توجهی در این تسهیلات و تعهدات دارند. شرکت ذوب آهن اصفهان و شرکت زرکام نیز از دیگر شرکت های مشهور این لیست هستند.

بانک سامان و 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات کلان

طبق آمار های صورت مالی منتهی به پایان سال 97 (آخرین آمار قابل استناد)، مانده تسهیلات و تعهدات کلان این بانک حدود 5.6 هزار میلیارد تومان بوده که این میزان مربوط به 21 شرکت و شخص حقیقی است. بین شرکت ها و افراد، شرکت های زیرمجموعه بانک با 718 میلیارد تومان در رتبه اول، محمود اسمعیل زاده با 563 میلیارد تومان در رتبه دوم و خودروسازی مدیران با 441 میلیارد تومان در رتبه سوم با بیشترین تسهیلات و تعهدات قرار دارند. در این بانک نیز گروه گرامی با 216 میلیارد تومان و برادران ریخته گران با 133 میلیارد تومان از نام های پرتکرار در نظام بانکی هستند که ریخته گران به جهت بدهی ها و تخلفاتی که داشته، پس از محاکمه قضایی هم اکنون در زندان است.

بانک سینا و تسهیلات 5.8 هزار میلیاردی

بانک سینا نیز از دیگر بانک هایی است که مانده تسهیلات و تعهدات کلان این بانک در پایان شهریور سال جاری حدود 5.8 هزار میلیارد تومان بوده است. گلرنگ، ایران خودرو، سرمایه گذاری ری، مخابرات ایران، سرمایه گذاری غدیر، فولاد مبارکه اصفهان و برخی شرکت های وابسته به نهاد های عمومی ازجمله اشخاص حقوقی هستند که بالاترین رقم تسهیلات و تعهدات کلان این بانک مربوط به آنهاست.

بانک خاورمیانه و 4.7 هزار میلیارد تسهیلات کلان

براساس صورت مالی منتهی به پایان شهریورماه سال جاری، مانده تسهیلات و تعهدات کلان بانک خاورمیانه حدود 4.7 هزار میلیارد تومان بوده که این میزان مربوط به 37 شرکت است. کوبل دارو، صنایع غذایی میهن و شرکت گلستان از گروه گرامی، کوبل دارو، گلرنگ، کاله و گروه تامین (زیرمجموعه تامین اجتماعی) ازجمله شرکت های دارای بیشترین مانده تسهیلات و تعهدات کلان در این بانک هستند.

بانک مسکن و 2 نام آشن

براساس صورت مالی که بانک مسکن ارائه کرده است، مانده تسهیلات و تعهدات کلان این بانک در پایان شهریورماه سال جاری نزدیک به 2.9 هزار میلیارد تومان است که این میزان مربوط به هفت شرکت است. گروه عمرانی کوزو پارس با 924 میلیارد تومان و گروه قطعه سازی عظام (به مالکیت عباس ایروانی) با 543 میلیارد تومان و در رتبه سوم شرکت خواب نوش با 405 میلیارد تومان شرکت هایی هستند که بیشترین مانده تسهیلات و تعهدات کلان بانک مسکن مربوط به آنهاست. به جز شرکت عظام، شرکت گروه امیرمنصور آریا نیز با بیش از یک میلیارد و 100 میلیون تومان مانده تسهیلات و تعهدات ازجمله شرکت های مشهور در این بانک هستند.

پست بانک و 2 نام آشنا

طبق صورت مالی منتهی به پایان شهریورماه سال جاری، مانده تسهیلات و تعهدات پست بانک حدود 1.8 هزار میلیارد تومان بوده که این میزان مربوط به هشت شرکت است. در بین این شرکت ها، سازمان تامین اجتماعی با 550 میلیارد تومان در رتبه اول، مخابرات ایران با 400 میلیارد تومان در رتبه دوم، ارتباطات سیار با 350 میلیارد تومان در رتبه سوم و شرکت دولتی پشتیبانی امور دام کشور با 300 میلیارد تومان در رتبه چهارم شرکت هایی هستند که بیشترین مانده تسهیلات و تعهدات پست بانک مربوط به آنهاست.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 15 بهمن 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 428

به "تسهیلات 363 هزار میلیارد در اختیار 450 نفر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تسهیلات 363 هزار میلیارد در اختیار 450 نفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید