با این ترفند از شر بوی بد دهان خلاص شوید!
به گزارش آفتاب صبا، دانشمندان دریافتند غذا های تخمیر شده حاوی باکتری های پروبیوتیک، ممکن است برای از بین بردن بوی بد دهان مفید باشند. خوردن غذا هایی مانند ماست، نان خمیر ترش و سوپ میسو که سرشار از باکتری های پروبیوتیک هستند، می تواند راه حلی برای افرادی که با بوی بد دهان که به نام هالیتوزیس شناخته می گردد، دست و پنجه نرم می نمایند، باشد.
دانشمندان مطالعه ای را روی شرکت نمایندگانی که پروبیوتیک هایی مانند لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس رویتری، استرپتوکوکوس سالیواریوس و ویسلا سیباریا را در قالب مکمل ها مصرف می کردند، انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده های تلفیقی نشان داد که این باکتری به کاهش سطح ترکیبات گوگرد فرار موجود در دهان یاری می نماید.
به گفته دانشمندان، ترکیبات گوگرد فرار عامل اصلی بوی بد دهان هستند و به وسیله باکتری های دهان در نتیجه مخلوط شدن باکتری ها و بقایای مواد غذایی و بعلاوه بهداشت ضعیف دندان و لثه فراوری می شوند. برای مقابله با این مشکل، بسیاری از مردم به دهانشویه، جویدن آدامس، جرم گیری دندان و تراشیدن زبان روی می آورند.
با این حال، نویسندگان این مطالعه گفته اند: خوردن غذا های غنی از پروبیوتیک ممکن است بوی بد دهان را در کوتاه مدت تسکین دهد. این مطالعه به وسیله دانشمندان مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماری های دهان در دانشگاه سیچوان چین انجام شد.
این مطالعه که در ژورنال BMJ Open منتشر شد، نشان داد شدت بوی بد دهان یا امتیاز OLP که بوی نفس را در فواصل مختلف از دهان میزان گیری می نماید، در افرادی که پروبیوتیک دریافت نموده اند در مقایسه با افراد دیگر به طور قابل توجهی کاهش یافته بود.
دکتر لانجیانگ لی، نویسنده این مطالعه گفت: پروبیوتیک ها ممکن است از تجزیه آمینو اسید ها و پروتئین ها به وسیله باکتری های بی هوازی در دهان جلوگیری نمایند. این آنالیز سیستماتیک و متاآنالیز نشان می دهد که پروبیوتیک ها ممکن است بوی بد دهان را با کاهش غلظت ترکیبات سولفوریک فرار در کوتاه مدت کاهش دهند، اما تاثیر قابل توجهی بر علل اصلی بوی بد دهان، مانند پلاک و پوشش زبان وجود ندارد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرارو