وظیفه منتقد مبارزه با شعر مهندسی شده است
به گزارش آفتاب صبا، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در فارس، دومین جلسه رونمایی کتاب در کتابفروشی کهور در شیراز به مجموعه تازه سیروس نوذری با عنوان چنین زیبا نباش اختصاص یافت.
در این مراسم که با حضور ادب دوستان شیرازی برگزار گشت، کیوان اصلاح پذیر و فرامرز دهگان با حضور مولف کتاب به نقد و بررسی اثر پرداختند.
فرامرز دهگان مدیر کتابفروشی کهور در ابتدای این نشست که به صورت حضوری و بر بستر فضای مجازی برگزار گشت، اظهار کرد: دیدگاهی که رونمایی کتاب را کاری بی ارزش می پندارد، باید به سمتی برود که جلساتی اینچنین کاری تبلیغاتی برای فروش و خودنمایی کتاب نباشد.
مدیرمسئول کهور یکی از اهداف برگزاری جلسات رونمایی در این کتابفروشی را پرهیز از چنین رویکاری دانست و اضافه کرد: امیدوارم این فرایند با فرمتی که دومین جلسه آن را تجربه می کنیم، بتواند نظر مخاطبان را جلب کند.
در ادامه سیروس نوذری، مولف کتاب چنین زیبا نباش با اشاره به فقدان شاعران برجسته شیراز در این اواخر، بیان نمود: حافظ و سعدی روح شیراز بلکه روح ایران هستند و کسی دوران تاریخی آنان را با امیر مبارزالدین و شاه شجاع کمتر می شناسند.
این شاعر اضافه کرد: ارزش های یک جامعه در فرهنگ آن متجلی می شود و والاترین شکل آن هنر است. شعر سپهری، شاملو، فروغ و اخوان در حافظه جمعی ما وجود دارد. اما آنچه از این مهم تر است، حافظه تاریخی است.
نوذری با بیان اینکه شعرش با مرگ او در حافظه تاریخی سرانجام می یابد، شرح داد: اینکه بگوییم شعر من با مرگم جاودانه می شود، اشتباه است و متعلق به شاعران ژنی است
همچنین کیوان اصلاح پذیر در این نشست، گفت: شعر کوتاه نوذری که از شیراز برخاسته بر دل جهان می نشیند. می توان به جرئت گفت که شعر کوتاه به عنوان سنجش شعر بلند شناخته می شود. شعر سیروس یک عمق فلسفوی دارد که آن را متمایز از سایر شعرهای می سازد.
سپس در ادامه این نشست ضمن خوانش برخی شعرهای کوتاه نوذری که در این کتاب آمده است، کیوان اصلاح پذیر به تحلیل و بررسی این آثار پرداخت و گفت: شعرهای نوذری مهندسی شده نیست؛ زیرا یکی از آفت های شعر مهندسی است. یکی از وظایف منتقدان مبارزه با شعر مهندسی شده است. افشاکردن شعر مهندسی شده یکی از راه های مبارزه با این شعر است.
یادآور می شود: کتاب شعر چنین زیبا نباش حاوی 232 شعر کوتاه سیروس نوذری از طریق نشر سیب سرخ به بازار نشر آمد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران