خطر وجود ذرات پلاستیکی در بعضی چای های کیسه ای

به گزارش آفتاب صبا، تحقیقات جدید دانشگاه مک گیل مونترآل در کانادا نشان داده است بعضی از انواع چای های کیسه ای که در فراوری کیسه های توری و کوچک آنها از مواد اولیه پلاستیکی استفاده می گردد، ممکن است میلیاردها ذره میکروپلاستیک را در فنجان شما بر جای بگذارند.

خطر وجود ذرات پلاستیکی در بعضی چای های کیسه ای

به گزارش خبرنگاران، ذرات میکروپلاستیک به طور گسترده در محیط، آب های شیر و بعضی از غذاها یافت می شوند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) می گوید چنین ذراتِ موجود در آب آشامیدنی خطری به همراه ندارند اما به گفته همین سازمان این یافته ها مبتنی بر اطلاعات محدود بوده و به تحقیقات بیشتری در این زمینه احتیاج است.

محققان دانشگاه مک گیل مونترآل کانادا هم چنین خواهان تحقیقات بیشتر در خصوص اثرات سلامتی میکروپلاستیک ها شده اند که به عنوان ذرات کوچک با طول کمتر از پنج میلی متر از هر نوع مواد زاید پلاستیکی تعریف شده اند.

در این مطالعه محققانِ کانادایی چهار نوع چای کیسه ای با برندهای مختلف را تهیه کردند. بیشتر چای های کیسه ای از کیسه های کاغذی تهیه شده اند اما بعضی از برندهای چای به تازگی به کیسه های پلاستیکی توری برای تهیه این چای ها روی آورده اند.

محققان چای های برندهای مختلف چای کیسه ای را تخلیه نموده و کیسه های خالی را در آب گرم با دمای 95 درجه سانتی گراد قرار داده تا عمل دم کشیدن چای را با کیسه های خالی شبیه سازی نمایند.

نتایج نشان داد هر یک از کیسه های پلاستیکی خالی از چای به تنهایی 11.6 میلیارد ذره میکروپلاستیک و 3.1 میلیارد ذره نانو پلاستیک کوچک تر را درون آب داغ آزاد می نماید که این ذرات با چشم غیر مسلح کاملاً نامرئی هستند.

براساس این مطالعه که در مجله علوم و فناوری محیط زیست منتشر شده است، سطوح آزاد شده از بسته بندی چای های کیسه ای چندین مرتبه بالاتر از میزان پلاستیک موجود در سایر مواد غذایی یا آب های بطری های پلاستیکی است که پیش تر گزارش شده بود.

به گفته محققان علت این میزان از تفاوت در سطوح پلاستیک را دو عامل می توان دانست. اول آن که در این تحقیق تمرکز محققان بر هر دو نوع ذرات پلاستیکی میکروپلاستیک ها که حدود ضخامت یک مو را داشته و ذرات نانوپلاستیک که هزار برابر کوچک ترند، بوده است و دوم آن که پلاستیک کیسه های چای در معرض آب جوش واقع شده است نه دمای اتاق و از همین رو احتمال آزاد شدن ذرات ریز پلاستیکی در آن ها بیشتر است.

بنا بر گزارش شبکه خبری بی بی سی، محققان این مطالعه را فرصتی برای مصرف نمایندگان دانسته اند تا خریدهای آگاهانه تری داشته باشند و به دنبال کاهش هر چه بیشتر استفاده از پلاستیک باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 آبان 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 257

به "خطر وجود ذرات پلاستیکی در بعضی چای های کیسه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر وجود ذرات پلاستیکی در بعضی چای های کیسه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید