این غذا ها را در وعده افطار مصرف کنید!

به گزارش آفتاب صبا، مصرف انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) غذای مناسبی برای افطار است. از سوی دیگر خوردن آش های غلیظ و چرب که میزان زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد و حبوبات فراوان به علت ایجاد مسائل گوارشی در وعده افطار توصیه نمی گردد.

این غذا ها را در وعده افطار مصرف کنید!

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذا های سبک و در عین حال پر انرژی استفاده گردد. سعی گردد غذا به آرامی جویده گردد. هنگام افطار بدن احتیاج به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند.

دکتر احمد اسماعیل زاده گفت: در وعده غذایی افطار در ماه مبارک رمضان، مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در آغاز افطار توصیه می گردد. بعلاوه استفاده از غذا های سبک مثل فرنی، شیربرنج و نان و پنیر و سبزی، یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است.

وی اضافه نمود: مصرف انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) غذای مناسبی برای افطار است. از سوی دیگر خوردن آش های غلیظ و چرب که اندازه زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد و حبوبات فراوان به علت ایجاد مسائل گوارشی در وعده افطار توصیه نمی گردد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: مصرف سیب زمینی آب پز، سبزی های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آبپز، کره و عسل غذا های مناسبی برای افطار هستند.

وی با اشاره به رواج مصرف زولبیا و بامیه در ایام ماه مبارک رمضان گفت: مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس است، باید بسیار محدود گردد. در مجموع زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا و شله زرد خیلی شیرین در وعده افطار علاوه بر اضافه دریافت انرژی و چاقی، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می گردد.

اسماعیل زاده با بیان اینکه مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و آب سبزی ها و صیفی ها مانند آب هویج، آب گوجه فرنگی و آب کرفس در ساعات بعد از افطار مناسب است، اضافه نمود: مصرف غذا های چرب و شور بعلاوه انواع تنقلات شور، انواع کنسروها، شورها، انواع سوسیس، کالباس و سایر فست فود ها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می گردد بنابراین توصیه می گردد که به جای نمک از سبزی های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده گردد.

بنا براعلام وبدا وی ضمن تاکید بر اهمیت محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار، شام و سحر در ماه مبارک رمضان گفت: برای جبران دریافت اضافه نمک ضروری است آب بیشتری مصرف گردد. به علاوه در افرادی که مستعد افزایش فشار خون و یا مبتلا به این بیماری هستند باید در این زمینه احتیاط بیشتری نمایند، لذا توصیه می گردد از حداقل اندازه نمک در تهیه غذا ها استفاده گردد. این اندازه کم نمک باید از نمک یددار تصفیه شده باشد.

منبع: فرادید
انتشار: 4 فروردین 1402 بروزرسانی: 4 فروردین 1402 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 2020

به "این غذا ها را در وعده افطار مصرف کنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این غذا ها را در وعده افطار مصرف کنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید