مسافران ضد ضربه و متولیان بی برنامه در کوران کرونا!

به گزارش آفتاب صبا، در حاشیه دریا جمعیت موج می زند، از نوار زرد در ساحل خبری نیست، مردم روی شن ها پیک نیک نموده اند. بساط دست فروش ها پهن است. در فروشگاهی که مواد غذایی می فروشد هیچ علامتی برای رعایت فاصله گذاری نصب ننموده است. در پمب بنزین ها رفتار مردم با روزهای عادی فرقی ندارد.

مسافران ضد ضربه و متولیان بی برنامه در کوران کرونا!

بهترین تجربه سفر را به https://bestcanadatours.com تجربه کنید و با مجری مستقیم تورهای گردشگری بهترین برنامه سفر را برای خود انتخاب کنید.

خانم کهنسال که مشغول خرید میوه است، شاکی شده که فاصله گذاری رعایت نمی گردد، در تلویزیون دیده که در کشورهای دیگر در مراکز خرید، خط هایی را با فاصه معین نموده اند که محل ایستادن افراد را مشخص می نماید، می گوید: هفته پیش محمودآباد بودیم، آنجا خانه داریم، در شهر کمتر شخصی دیده می شد که ماسک به صورت داشته باشد، مردم اصلا فاصله را رعایت نمی کردند، انگار شرایط عادی شده بود. در جاده هم هیچ مامور بهداشت یا هلال احمر ندیدیم، هچ جا تب سنجی نشدیم. ساحل هم که شلوغ بود، مردم راحت پیک نیک نموده بودند.

مرد جوانی در پمپ بنزینی در شرق تهران مشغول پر کردن باک اتومبیل بود، می گوید: شمال می رویم، آنجا خانه داریم. قرار نیست تردد کنیم. آن هم یک جور قرنطینه است. بچه ها از خانه ماندن خسته شده اند، به تغییر آب و هوا احتیاج دارند.

دختر جوان در حاشیه پارک چیتگر با دوستانش در ماشین نشسته است، قرار است با هم به شمال بروند، اسم هیچ شهری را نمی آورد، فقط می گوید: شمال می رویم که خوش بگذارنیم. از خانه نشستن کلافه شدیم، کم آوردیم. قرنطینه هم تمام شده است، شما انگار در شهر تردد ندارید، همه بیرون هستند، خرید می نمایند، فروشگاه ها هم باز است، فقط کافه ها و رستوران ها باز نشده اند که ما تا شمال برویم و برگردیم آن ها هم باز شده اند.

گروه آفرودسواری را سراغ دارم که آخر هفته ها در جنگل و کویر برنامه می گذارد، صحبت های اعضای گروه نشان می دهد تقریبا در تمام دورانی که کرونا در ایران شیوع داشت، آن ها بی وقفه برنامه اجرا نموده اند، مگر آن که باران آمده و سفرشان مختل شده باشد. یکی از آفرودسوارهای همان گروه به خبرنگاران می گوید: همه در اتومبیل خودشان نشسته اند، پس فاصله ها رعایت می گردد. اگر بیماری بین ما بود تا حالا همه مان مبتلا شده بودیم. ما در کویر و جنگل کمپ می کنیم، ویروس با آنجا کاری ندارد.

عکس هایشان را از آفرودسواری در کویر زواره که حوضچه طبیعی آب در آن شکل گرفته، نشان می دهد، اعضای گروه بیرون از ماشین بودند، کنار هم عکس یادگاری گرفته بودند، در کنارهم غذا خورده بودند، کمپ هایشان با فاصله نزدیک از یکدیگر برپا شده بود، هیچ فاصله ای هم رعایت نشده بود.

گروهی از دوچرخه سواران پیشکسوت را هم می شناسم که یک روز از هفته حتما تور می گذارند، از سرگروه سوال می کنم، شاید در دوران کرونا تورهای دوچرخه سواری را تعلیق نموده باشند، می گوید: اوایل که اعلام قرنطینه شد، رعایت می کردیم و در خانه می ماندیم، اما از اول اردیبهشت که محدودیت تردد جاده ها برداشته شد، با گروه به جاده زدیم البته فقط حاشیه شهر می رویم، جایی که سکنه ای ندارد، غذا از خانه می بریم و با محیط شلوغ تماسی نداریم. مراقبیم. ماسک به صورت می زنیم و مواد ضدعفونی نماینده همراه داریم.

مرد دوچرخه سوار درباره این که اعضای گروه چطور فاصله اجتماعی را رعایت می نمایند، می گوید: بالاخره ورزشکاریم، بدن آماده و مقاومی داریم.

همه این ها در حالی است که آمار رسمی مبتلایان به بیماری کووید19 ناشی از ویروس کرونا، در روزهای اخیر و پس از بعضی بازگشایی ها، به رکورد 1900 نفر در روز رسیده است.

در فضای مجازی تبلیغ تورها به مناسبت عید فطر و نیمه خرداد تشدید شده است. تبلیغ سفرها با جمله ایی شبیه به این انجام می گردد: تور روستا یا جنگل ... با رعایت پروتکل بهداشتی. جزئیات بیشتری توضیح داده نشده است.

مدیر یکی از آژانس های مسافرتی، صفت سرپایی به این تورها می دهد و به خبرنگاران می گوید: در جایی که آژانس ها مسافرتی با وجود داشتن مجوز از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری اجازه اجرای تور ندارند، این افراد تور برگزار می نمایند و کسی هم مانع شان نیست. آن ها با تبلیغات گسترده در شبکه های اجتماعی دنبال جذب مسافر هستند، بدون این که پروتکل ها و محدودیت ها را رعایت نمایند، بدون مجوز تور اتوبوسی با اقامت گروهی در خانه های محلی اجرا می نمایند.

این روایت ها نشان می دهد مردم پروتکل ها را نادیده می گیرند و رعایت نمی نمایند. اما به واقع جاده های آزاد و بدون محدودیت تردد، نبود سیستم غربالگری در پایانه های حمل و نقل و مبادی ورودی و خروجی شهرها، جریان آزاد مبادله پول کاغذی در عوارضی آزادراه ها و سایر مراکز خرید، رستوران ها و فروشگاه های باز، امکان اجاره ویلا و خانه های شخصی و تخفیف سایت های فروش بلیت هواپیما و قطار و نبود هیچ نوع محدودیتی، این جرأت را به مردم داده که سفر رفتن را بلامانع بدانند؛ جمعیتی که از خانه نشینی کلافه شده و در روزهای تعطیل با وسوسه سفر روبرو است. اما چه سیاست گذاری و برنامه ریزی برای آن ها شده است، جز این که مدام در معرض پیغام هایی تکراری قرار می گیرند که سفر نروید و در خانه بمانید.

اکبر رضوانیان که صاحب اقامتگاه بومگردی در شهر کاشان است، به خبرنگاران می گوید: وقتش رسیده به جای انتشار مکرر پیغام هایی که کم اثر شده اند، رفتار دیگری داشته باشیم. معادله پیچیده ای شده است، وقتی جاده ها را برطرف محدودیت نموده اند، بعضی مراکز خرید و بازارها باز شده است، به مشاغل گفته شده از دهم خرداد با صدرصد ظرفیت به محل کار خود برگردند، چگونه به مردم توصیه می گردد همچنان در خانه بمانند و یا سفر نروند. چگونه امکان پذیر است!؟

او اضافه می نماید: به جای این تاکیدهای مکرر که کمتر هم جدی گرفته می گردد، می توانند برای سفر برنامه ریزی نمایند تا از هجوم جمعیت به مناطق پرتراکم جلوگیری گردد. سفر را توزیع و پراکنده نمایند تا همه مردم شمال نروند.

مرخصی سفر، اصطلاحی بود که نخستین بار وزیر بهداشت برای تشویق مردمی که قصد سفرهای نوروزی نموده بودند، به کار برد تا آن ها را ترغیب کند مسافرت را به آینده موکول نمایند، اما این وعده ظاهرا به فراموشی سپرده شد و وزیر بهداشت هرگز آن را تکرار نکرد. معاون گردشگری اما محتوای آن را تغییر داد و گفت پیشنهادی به دولت داده اند که فرصتی را برای مرخصی و یا تعطیلات فراهم نمایند و وامی هم درنظر بگیرند تا مردم تشویق شوند در زمان دیگر، وقتی که تب کرونا فروکش کرد، سفر بروند.

حالا آن طرح روی میز دولت معطل مانده و هیچ حرفی از مشوق های مسافرتی نیست. متولیان گردشگری هم سیاست گذاری، برنامه ریزی و یا ایده دیگری برای مسافرت در زمان کرونا ندارند، جز آن که رعایت پروتکل های بهداشتی را تاکید نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 15 دی 1400 بروزرسانی: 15 دی 1400 گردآورنده: aftabesaba.ir شناسه مطلب: 830

به "مسافران ضد ضربه و متولیان بی برنامه در کوران کرونا!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسافران ضد ضربه و متولیان بی برنامه در کوران کرونا!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید